Közmunkások dugványozták ki a 30 ezer magoncot

2019.10.27. 15:11

Német árvácskákat nevelnek Ópusztaszeren

A virágokat magoncként Németországból hozták a településre.

Munkatársunktól

Német árvácskákat nevelnek Ópusztaszeren. Fotó forrása: Ópusztaszer önkormányzata

Különleges, a környéken sehol máshol nem látható árvácskafajjal ültették be Ópusztaszer közterületeit. A virágokat magoncként Németországból hozták a településre, és kertészetben nevelték az őszi kiültetésig.

Német árvácskákat nevelnek Ópusztaszeren. Fotó forrása: Ópusztaszer önkormányzata

– Kifejezetten ezt a fajt szerettem volna, ezért kellett külföldről hozni. Szerintem nagyon szépek – magyarázta a választást Makra József polgármester. A falu vezetőjének saját kertészete van, ért is a növényekhez, így nem volt kérdés, hogy a virágosítás az önkormányzat saját kivitelezésében zajlik majd.

– A közmunkások dugványozták ki mind a 30 ezer magoncot, majd a cserepekben szépen nevelkedtek. A locsolást viszont magam végeztem, azt nem akartam átadni senkinek – mesélte a polgármester, aki az őszi kiültetést is felügyelte. – Sok buktatója van ennek a munkának, nem szabad például a növény gyökerét túl mélyre lerakni. De ügyesek a közmunkás hölgyeink, szépen dolgoztak.

Fotó forrása: Ópusztaszer önkormányzata

A virágokat mostanra mindenhova kiültették: jutott belőlük a polgármesteri hivatal előtti kert mellett például a templom elé és a körforgalomba is, de a különböző parkokban is ezek színesítik az összképet. A sárga-lila virágok egész télen díszítik majd a települést, tavaszra pedig már nevelik az új virágokat, melyeket a helyükre ültetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!