Családias hangulat

2019.09.28. 20:40

Ördögszekeres udvarban szórakozhattak a tápéiak – fotók

Népies játékokkal, bábszínházzal, kosaras körhintával várták a családokat a tápai búcsú alkalmával. A töltés mellett először rendeztek Ördögszekeres családi napot a helyiek nagy örömére.

Munkatársunktól

Ördögszekeres udvar Tápén. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

A tápai búcsú napján a töltés melletti Ördögszekér nyitott udvarba várták a városrész lakóit egy vidám közösségi ünneplésre. – Barátaink jóvoltából különféle remek programmal készültünk, másfajtával, mint egy hagyományos búcsúban. Az volt a célunk, hogy értékesen töltsék el idejüket a kicsik és nagyok is, a rendezvényünk ingyenes – magyarázta Mocselini Rudolf ötletgazda. Volt itt kosaras körhinta, egész nap gyermekfoglalkoztató várta a kisebb-nagyobb gyerkőcöket, emellett kézműves portékákat is kínáltak.

A gyerekek egy szőnyegen ülve tátott szájjal nézték Paprika Jancsi, a furfangos szolga kalandjait, amit Bartha Tóni Bábszínháza hozott el nekik. Délután a Gágogó Zenekar zenekar énekelt és táncolt nekik, belevonva ebbe őket is, hiszen dalokat és játékokat tanítottak a gyerekeknek, majd a Barboncás társulat Tiszavirág című előadása nyűgözte le őket: a Tiszáról, boszorkányszigetről, tiszavirágokról, szerelemről szóló meséivel.

Angéla a hat éves fiával, Olivérrel érkezett, egész napjukat itt töltötték – Tápén lakunk, az óvodában hallottam a rendezvényről. Örülünk, hogy van ilyen esemény, találkoztunk ismerősökkel, barátokkal, családias volt a hangulat, a gyerekek nagyon jól érezték magukat – fogalmazott az édesanya. Olivér kedvence a kürtőskalács volt, ám a bábszínház is nagyon tetszett neki. Egy másik kisfiúnak, Áronnak a nyugágyas hinta volt a favorit, édesapja ringatta benne. Az este a felnőtteké volt, Patyi Zoltán és barátai folklór zenekara a népi muzsika kedvelőinek szolgát szívmelengető dallamokkal, az estét pedig a KaBoHa Trió street-folk koncertje zárta. A főszervezőtől megtudtuk, a rendezvény hagyományteremtő volt, terveik szerint lesz folytatás.

Képalá: Ingyenes programokkal: bábszínházzal, népi körforgóval és folklór muzsikával várták a tápéiakat a nyitott udvarban. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!