Az év vállalkozása: Főszer-Elektroprofil Kft.

A Főszer-Elektroprofil Kft. az év vállalkozásaként kapott Presztízs Díjat. Lakatos Jenő ügyvezető igazgató elmondta, cége mottója: a holnapi növekedés a mai tanulás függvénye. Ennek szellemében tevékenykedtek a megalakulás, 1991 óta eltelt másfél évtizedben, s jutottak el mai kimagasló eredményeikhez.
Lakatos Jenő a Presztízs Díjjal Fotó: Miskolczi Róbert

Az elmúlt tizenöt esztendő eredményeire a 2004-es év tette föl a koronát a Főszer-Elektroprofil Kft.-nél: amellett, hogy egyik projektet a másik után nyerték, a november 18-án a szegedi sportcsarnokban megrendezett gálán megkapták a Délmagyarország Presztízs Díjat mint az év vállalkozása. Csaknem napra pontosan ugyanabban a hónapban a Paksi Atomerőmű Rt. minősítette is a céget: igazolta, hogy a Főszer-Elektroprofil Kft. minőségbiztosítási rendszere megfelel az atomerőmű követelményeinek, vagyis a szegedi vállalatra a villamos elosztó berendezések tervezőjeként, gyártójaként számítanak a jövőben. A régióban egyedül a Főszer rendelkezik „paksi minősítéssel”.

– A Főszer-Elektroprofil Kft. fokozatosan vált a térség legjelentősebb, vezető elektromos szerelőipari középvállalatává – mondta Lakatos Jenő ügyvezető igazgató. – A közel 140 főt foglalkoztató, évi több mint 2,5 milliárd forintos árbevétellel rendelkező cég lassan ki is növi a középvállalati kategóriát. A kft. mellesleg Szeged és a régió határait már rég túllépte, legnagyobb megrendeléseiket az ország legkülönbözőbb pontjairól kapják. Budapesten fővállalkozói irodával rendelkeznek, s tervbe vették egy győri és debreceni központ megnyitását is.

De nemcsak a középvállalati kategória és a régió határait érzik szűkösnek: kinőtték a Római körúti központi épületet is. Keresni kezdték a megfelelő telephelyet a városban, ami nem volt könnyű feladat: olyan területet kellett találni, ahol minden elfér, az irányítás, a kivitelezés, a logisztika, a kereskedelem, ahonnan a gyorsforgalmi úthálózatba gyorsan be lehet kapcsolódni, de mégis bent van a városban, s tömegközlekedési eszközökkel könnyen elérhető. A megoldásra idén nyáron találtak rá: sikerült megvásárolni a Vadaspark lakópark sarkában, a Szabadkai úton egy 4800 négyzetméteres területet, amelyen a meglévő épület jelentős része felhasználható az új központ kialakításához. Azonnal elkezdődött a tervezés, központi támogatásra pályázatot nyújtottak be. Várhatóan 2005 nyarára átköltözhetnek az új telephelyre, amely nincs messze a Széchenyi tértől, de közelebb esik a leendő schengeni határokhoz.

Lakatos Jenő kifejtette: a tudásbázisú gazdaságban a képességekhez való hozzáférés legalább annyira fontos, mint a pénz, a technikai eszközök, avagy a nyersanyagforrások megszerzése. Ehhez a tudásalapú fejlődéshez rendelkezésre állnak a szegedi tudásközpont adottságai. S miután a Főszer-Elektroprofil Kft. mottója: a holnapi növekedés a mai tanulás függvénye, a cég minden eszközével támogatja az alkalmazottak képzését. A dolgozók több mint egyharmada diplomás, s további tíz fővel felsőfokú oklevelük megszerzéséig tanulmányi szerződést írtak alá. A Főszer-Elektroprofil Kft. négy középiskolát, köztük a Móra Ferenc Szakközépiskolát és Szakiskolát támogatja, segített bevezetni a klímatechnikai képzést, villanyszerelésben pedig a Szakma Kiváló Tanulója versenynek adott otthont. Célja az, hogy a jövő szakmai utánpótlását biztosítsa.

Kilenc embert állítottak elő egy fővárosi verekedés után
A verekedésben két ember könnyebben megsérült.
Írdalá.hu: híres labdarúgók állhatnak a székelyek ügye mögé
Az elismert sportolók a nemzetközi kampányban hírét vihetik a petíciós kampánynak Európában.
Hétfőtől pályázhatnak a borászok a kárenyhítő támogatásra
Augusztus 10-től 1,8 milliárd forintra pályázhatnak a borászok, a minőségi borok marketingjére 4,8 milliárd forint jut.
Mesébe illő: látta már a kiszombori bagolyvár-tornyot.? – Fotó
Százötven éve dacol az idővel a bástyaszerű bagolyvár-torony.
Az autósok szerint döccenős a 43-as Makón
Panaszkodnak a makói autósok a 43-as főútvonal városi szakaszának minőségére.
Öt nappal a tanévkezdés után ismét iskolákat zártak be Németországban
Több tekintélyes német virológus figyelmeztetett a vírusfertőzés kockázataira a diákok körében.