Négyszáz szék vár a Presztízs Díj átadó gálán

Ma este kiderül, kik kapják a gazdasági élet Oscarjait. A Presztízs Díj átadó gála kulisszatitkait tegnap firtattuk: a helyszín átalakításán két napja dolgoznak az újszegedi sportcsarnokban. Tizenöt kilométernyi kábel, 400 szék, a 150 négyzetméteres óriásképernyővel pedig gyakorlatilag fehérbe öltöztetik a sportcsarnokot.
Az előkészületek

Második alkalommal hirdette meg a lapjainkat kiadó Lapcom Kft. a Délmagyarország Presztízs Díjat. A gazdasági élet Oscarjaként számon tartott elismeréseket ma este adjuk át az újszegedi sportcsarnokban, ahol napok óta folynak az előkészületek a nagyszabású gálára. Kedd este érkezett az első kamion, a sportcsarnok teljes átalakítását és díszítését tegnap reggel kezdte meg egy 40 fős csapat. Negyven darab 10 fős körasztalt és 400 széket helyeztek el a küzdőtéren, megépítették a színpadot, amelyet körülölelnek a panorámavetítésre alkalmas óriásvásznak.

A 150 négyzetméternyi vetítőfelület, amely gyakorlatilag fehérbe öltözteti a csarnokot – Szegeden debütál a mai gálán. Erre a képernyőre hat projektorral vetítik a versenyfilmeket, valamint egy különleges animáció-összeállítást, amelynek elkészítésén nyolc ember dolgozott egy héten át. A tökéletes fény- és hangtechnikát nagyteljesítményű, high-tech berendezések garantálják. A csarnokban 248 méter alumínium hídelemet használtak fel a vetítővászon, a lámpák és a hangfalak rögzítéséhez, és 15 kilométernyi kábelt építenek be a technikai egységekbe.

Tegnap és ma is nagy erőkkel folyt a munka azért, hogy este, a 7 órakor kezdődő nagyszabású Presztízs Díj átadó gála minden vendégünknek emlékezetes legyen. Erre biztosíték a nagyszerű műsor: a Dés László-Balázs Elemér Quartett valamint a Voces4 Ensemble lép fel. A két zenekar a gregorián és a kortárs dzsessz stílusában felelget egymás muzsikájára. Az est házigazdája Gundel Takács Gábor.

szponzorált tartalom
Több mint kétezer diák vett részt az MVM Okosbútor versenyén
Árokba borult egy kisteherautó az 55-ös főúton, a tűzoltók szabadították ki a sofőrt - Fotók
Letért az úttestről és az árokban az oldalára borult egy kisteherautó az 55-ös főút Öttömös és Ásotthalom közötti szakaszán.
A magyarok jobbnak ítélték a jövőt a legtöbb EU-országnál
A munka és a magánélet egyensúlyát kedvezően befolyásolta az otthoni munkavégzés elterjedése.
Életjelek
Most fordul elő először, hogy egymást követő három évben szállhat be hazai klub a „nagyok” játékába.
Fucsovics Márton legyőzte Danyiil Medvegyevet a Roland Garroson
Nehéz sorsolást kapott Párizsban: Medvegyev tavaly döntős, idén elődöntős volt a US Openen.
A zsidózó Bíró László egyre jobban megosztja a baloldali összefogást
Karácsony Gergely ismét elnéző az antiszemitizmussal szemben.
Borongós lesz a kedd, de eső már nem lesz