Négyszáz szék vár a Presztízs Díj átadó gálán

Ma este kiderül, kik kapják a gazdasági élet Oscarjait. A Presztízs Díj átadó gála kulisszatitkait tegnap firtattuk: a helyszín átalakításán két napja dolgoznak az újszegedi sportcsarnokban. Tizenöt kilométernyi kábel, 400 szék, a 150 négyzetméteres óriásképernyővel pedig gyakorlatilag fehérbe öltöztetik a sportcsarnokot.
Az előkészületek

Második alkalommal hirdette meg a lapjainkat kiadó Lapcom Kft. a Délmagyarország Presztízs Díjat. A gazdasági élet Oscarjaként számon tartott elismeréseket ma este adjuk át az újszegedi sportcsarnokban, ahol napok óta folynak az előkészületek a nagyszabású gálára. Kedd este érkezett az első kamion, a sportcsarnok teljes átalakítását és díszítését tegnap reggel kezdte meg egy 40 fős csapat. Negyven darab 10 fős körasztalt és 400 széket helyeztek el a küzdőtéren, megépítették a színpadot, amelyet körülölelnek a panorámavetítésre alkalmas óriásvásznak.

A 150 négyzetméternyi vetítőfelület, amely gyakorlatilag fehérbe öltözteti a csarnokot – Szegeden debütál a mai gálán. Erre a képernyőre hat projektorral vetítik a versenyfilmeket, valamint egy különleges animáció-összeállítást, amelynek elkészítésén nyolc ember dolgozott egy héten át. A tökéletes fény- és hangtechnikát nagyteljesítményű, high-tech berendezések garantálják. A csarnokban 248 méter alumínium hídelemet használtak fel a vetítővászon, a lámpák és a hangfalak rögzítéséhez, és 15 kilométernyi kábelt építenek be a technikai egységekbe.

Tegnap és ma is nagy erőkkel folyt a munka azért, hogy este, a 7 órakor kezdődő nagyszabású Presztízs Díj átadó gála minden vendégünknek emlékezetes legyen. Erre biztosíték a nagyszerű műsor: a Dés László-Balázs Elemér Quartett valamint a Voces4 Ensemble lép fel. A két zenekar a gregorián és a kortárs dzsessz stílusában felelget egymás muzsikájára. Az est házigazdája Gundel Takács Gábor.

szponzorált tartalom
Új műsorral jelentkezik Várkonyi Andrea
A magyarok szerint az EU előtt álló legjelentősebb kihívás a migráció
A lakosság kétharmada támogatná egy közös európai menekültügyi rendszer létrehozását.
Különleges leletre bukkantak Bajorországban
Egy középkori lovas katona érintetlen sírját tárták fel a régészek Nordendorfban.
Felfüggeszti a kínai állampolgárok beutazását Oroszország
Oroszországban jelenleg nem tartanak számon koronavírus által megfertőzött személyt.
Jött a jó idő, máris lopják a bicikliket Szegeden
Ne a biciklizáron spóroljunk!
Kivizsgálják a Liszt Ferencen órákat veszteglő légijárat ügyét
A Ryanair járata kedden mintegy hat órán át vesztegelt a repülőtéren.
Újabb nemzetközi elismerést kapott Debrecen
Első helyezett lett a Financial Times egyik kiadványának felmérésén.