#fejlődés

2019.09.16. 16:39

Sportparkot és felújított óvodát adtak át Dócon

Megújult Dóc 66 éves óvodája, a felújított intézményt tegnap adták át. Az ünnepségen felavatták az iskola mellet sportparkot is, amit pályázati pénzből alakítottak ki.

Munkatársunktól

Dc 2019.09.16. voda s jtsztr tad Kpen: Fot: Trk Jnos - Dlmagyarorszg - DM

Fotó: Török János

A művelődési házban töltötték a tavalyi nevelési évet a dóci óvodások, az oktatási intézményt ugyanis teljeskörűen felújították. A tegnapi ünnepélyes átadáson Tóth Margit polgármester úgy fogalmazott, nem volt hiábavaló a szülők, gyermekek és óvodapedagógusok türelme, a 66 éves intézmény ugyanis gyönyörű lett.

Minden megújult

Gyakorlatilag semmi nem maradt régi az épületben. Több mint 26 millió forintból felújították a konyhát és a vizesblokkot, valamint az épületet teljeskörűen akadálymentesítették. Egy másik kiírásnak köszönhetően 14 és fél millióból pedig elvégezték az energetikai korszerűsítést: hőszigetelték a homlokzatot, korszerűsítették a fűtést és a világítást. Mindezeknek köszönhetően az óvoda rezsije jelentősen csökken majd. A munkálatokat uniós forrásból, illetve az egyházmegye és az önkormányzat anyagi hozzájárulásával tudták elvégezni.

Sportparkkal is gazdagodott a település. Fotó: Török János

Nem mindegy, milyen a környezet

– A megújult épületben a berendezési tárgyak is jórészt kicserélődtek. Újak az asztalok, székek, ágyak és öltözőpadok, illetve több fejlesztő játékkal is bővítettük az eszközállományt. Természetesen elsősorban a szeretet és a törődés számít, de az sem mindegy, mindezt milyen környezetben kapják meg a gyerekek, hiszen a napjuk több mint felét itt töltik – mondta el Huszka Zoltánné intézményvezető. Az óvodába egyébként 24 gyerek jár, többségük halmozottan hátrányos helyzetű. A vegyes csoport maximális kapacitással működik, ahová 2 és fél évesen már fel tudják venni a kicsiket.

Szabadtéri sportparkot is avattak

Tegnap az óvodával együtt átadták az oktatási intézmény melletti sportparkot is. A 40 négyzetméteres, gumi borítású területen öt kondieszközt helyeztek el, melyet a falu lakói napszaktól függetlenül ingyen használhatnak. A beruházást pályázati forrásból finanszírozták. A földmunkákat az önkormányzat közfoglalkoztatottjai végezték el, a közvilágítást pedig önkormányzati forrásból építették ki hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!