Modellkarrier helyett pulykák

2019.10.07. 17:55

Szegedi lány lett idén az Agrárvilág közönségdíjas szépe – fotók

A 23 éves, örökké mosolygó Györgyi Emese januárban végzett a Szegedi Tudományegyetemen mezőgazdasági agrármérnökként.

Jeszenszky Zoltán

Györgyi Emese lett idén az Agrárvilág közönségdíjas szépe. Fotó: Török János

Fotó: Torok Janos

– Lakótelepen nőttem fel, de szüleim hamar megszerettették velem a természetet. Nagyapám teherbírását örököltem. Ő egy Szentes környéki családból származik, régen fűszerpaprikát termeltek – mondja Györgyi Emese. A 23 éves, örökké mosolygó lány lett idén az Agrárvilág szépe közönségdíjasa.

Györgyi Emese lett idén az Agrárvilág közönségdíjas szépe. Fotó: Török János

Januárban végzett a Szegedi Tudományegyetemen mezőgazdasági agrármérnökként. Nyolc évig versenyszerűen karatézott, de egy sérülés miatt abba kellett hagynia a sportot. Erőnlétét futással tartja karban, kutyájával szoktak kocogni a mezőn. Telepítési koordinátorként dolgozik: egy szentesi keltetőből az előnevelő telepekre szállít pulykákat. Azt mondja: a teremtés csodája, amikor egy elültetett magból növény sarjad, vagy egy tojásból 28 nap múlva egy kis pulyka bújik elő.

Fotó: Török János

– Számomra a mezőgazdaság az ideális munkahely, mert fontos a szabadság és a kötetlen munkaidő – folytatja. Persze, amikor szezon van, hajnalban kell kelni, és lehet, hogy többet kell dolgozni, mint nyolc óra. Az agráriumban nagyon kevés a fiatal, de Emesének szerencséje volt. Első főnöke, aki nagyjából az édesanyjával egykorú, nagyon kedvesen fogadta.

A szépségversennyel Emese előtt kitárult a világ, de nem modell-karrierről álmodik. Azt tervezi, hogy a pulykák után továbbképzi magát a baromfiágazat más területein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!