Szegedi Tudományegyetem

4 hónapja
Újszászi Ilona
A vízhálózat tisztítására alkalmazott gél a kedvenc szabadalma Kónya Zoltán professzornak. Az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettesét, a 13 szabadalommal rendelkező kutatót arról is kérdeztük, miként hasznosítható a laborokban, könyvtárakban és egyetemi munkaszobákban születő tudás a mindennapokban.
4 hónapja
Újszászi Ilona
Közgazdászdiplomáját az SZTE Gazdaságtudományi Karán szerezte, majd a Közgazdaságtani Doktori Iskolában folytatta tanulmányait. Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjasaként a nemzetközi adóztatás problémakörét vizsgálja.
5 hónapja
Az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság kezdeményezése a Virtus Vállalkozáskatalizátor Program, amely a hallgatók és kutatók ötleteinek a megvalósítását segíti.
7 hónapja
Csütörtökön és pénteken van lehetőségük a középfokú felvételi eljárásban a tanulóknak eredeti továbbtanulási terveik módosítására, amit a szabályok alapján egy alkalommal tehetnek meg.
10 hónapja
Nyílt napra várja november 29-én a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem. Az Ady téri TIK továbbtanulási börzéje mellett mintegy negyven közoktatási intézményben is bemutatkozik az SZTE a 2018/2019-es tanév őszi szemeszterében.
10 hónapja
Tehetséggondozó programokkal, saját ösztöndíjakkal és mentori rendszerrel is segíti hallgatóit és a középiskolás diákokat a szegedi egyetem. Az elérhető támogatási formákról az SZTE november 29-i nyílt napján is tájékozódhatnak a továbbtanulás előtt álló fiatalok. A kiválósági program hasznáról Vizi Noémit, az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatóját kérdeztük.
1 éve
Munkatársunktól
- A gazdaság legfontosabb erőforrása a tehetség - ezzel a gondolattal nyitotta meg csütörtökön Szabó Gábor rektor az SZTE Tehetségpont ösztöndíjátadóját a rektori hivatalban, ahol mintegy 150 kiváló hallgatót ismertek el összesen közel 10 millió forint értékű támogatással.