Hány kávé fogy el, mire felépül egy ház?

Minél több a kávéspohár, annál magasabbra nyúlnak a falak az építkezésen. Jobb, mintha a kétdekás üvegek szaporodnának.

Nap mint nap elmegyünk Szegeden a Petőfi sugárúti kerítés mellett, ami mögött soklakásos társasház épül, és mindig a kávéra gondolunk. Feldobja az álmos reggeleket. Követtünk már végig építkezést, ahol a szaporodó féldecis üvegek jelezték az idő múlását. Minél több volt a kerítés tetején az üveg, annál magasabb volt a ház. Itt kevésbé szomjas, inkább álmos emberek dolgozhatnak, ugyanis üveget nem láttunk – viszont a kerítés kezd kávéfallá alakulni.

Hány kávé fogy el, mire felépül egy ház?

Készül az építkezésen a szegedi pohárfal. Fotó: Farkas Judit

A műanyag poharakat gondos kezek elhelyezik a kerítés réseiben – és itt is azt tapasztaltuk, hogy minél több a kávéspohár, annál magasabbra nyúlnak a falak. A legtöbbje barna, így illik a kerítés színéhez. Csak azért nem lehet kiszámolni pontosan, mennyi kávé kell egy ekkora társasház felhúzásához, mert időnként a poharak eltűnnek, hogy aztán újra szaporodásnak induljon az állomány.

Hány kávé fogy el, mire felépül egy ház?

A kávé a munka sebességére és a reggeli kábaságra is jobb hatással van, mint a tömény. Meg az üvegeket is nehéz lenne a kerítés réseibe dugdosni: minden szempontból jobb ez így.

Az biztos, hogy egy forró fekete többet tesz hozzá a munkamorálhoz, mint egy üvegecske kevert – ha létezik az még egyáltalán. Mondják, hogy régen minden jobb volt, kivéve a kevertet, mert az régen is rossz volt. Az ember a kávétól nem szédül le az állványról – éppen azért isszuk, mert megszünteti a reggeli kábaságot. Meg az íze kedvéért, és a társaság miatt, ahogy telik a nap. A nap tehát telik, megy a munka, nyúlnak a falak és az árnyékok. A poharak meg szaporodnak, és talán egyszer valaki majd felírja az egyenletet, amivel ki lehet számolni, mennyi kávé fogy el egy ház felépítése alatt.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Február 28-ig lehet jelentkezni az Adj Egy Ötöst! iskolai szemléletformáló programra
Sikerült kifizetniük a hétmilliós hitelt Eperjesnek
Nincs könnyű helyzetben az új eperjesi településvezetés. Év végén az önkormányzat likvid hitelét is csak úgy tudták kifizetni, hogy többen nem vették fel a járandóságukat, illetve mentőövet jelentettek az utolsó pillanatban beérkezett földhaszonbérleti díjak is.
Kiderülhet, mitől nő ilyen hatalmasra a titokzatos óriáskalmár
A busz méretű, tányérnyi szemű monstrumnak még egyetlen példányát sem tudták élve elfogni, de lefotózni is csak 2004-ben sikerült először.
64 éves férfi rongált emlékművet Makón
A makói rendőrök elfogtak egy 64 éves helybeli férfit, aki megrongált egy belvárosban található emlékművet.
Hat évet kapott a szegedi kábítószer-kereskedő
Jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem miatt ítéltek el hat év börtönbüntetésre a Szegedi Ítélőtáblán egy helyi férfit kedden.
Többfelé tovább romlott a levegőminőség
A meteorológia előrejelzés alapján a következő napokban nem várható jelentős javulás.
Szerb–magyar egészségügyi együttműködés jött létre
Vajdaság Autonóm Tartományt érintő együttműködési megállapodást írt alá Horváth Ildikó magyar egészségügyért felelős államtitkár és Zoran Gojković vajdasági tartományi egészségügyi titkár tegnap Szegeden.