#könnyebb élet

2019.09.16. 16:51

Új parkolók a könyvtár mögött

A környék lakóinak kérését figyelembe véve hét új parkolót alakított ki a makói önkormányzat az új könyvtár mögött, a Csanád vezér téren – jelentette be a helyszínen Farkas Éva Erzsébet makói polgármester.

Szabó Imre

Új parkolók Makón.

Fotó: Szabó Imre

A beruházást a város saját költségvetéséből finanszírozta, 3 és fél millió forintba került, a munkát a Silye és fia Kft. végezte el. A parkoló kialakítását követően áthelyeztek mellé egy zárható hulladékgyűjtő szigetet is, amire az Építőmester Kft. kapott megbízást.

A városvezető hangsúlyozta: a makói önkormányzat – főként különböző megújult középületek szomszédságában, forgalmas helyeken – összesen közel 600 parkolóhelyet épített, illetve újított fel az elmúlt években. Hozzátette: a különböző városrészekben további parkolókat is kialakítanak, így például az újvárosi sportcsarnoknál vagy az új Kálvin utcai rendelőnél. A Hagymatikum bővítéséhez kötődően, a fürdő közelében ugyancsak vásárolnak fel központi támogatásból telkeket, ingatlanokat ilyen célra.

Új parkolók Makón.
Fotó: Szabó Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!