Helyi gazdaság

2010.01.31. 17:50

Az év középvállalkozása az Exicom Rendszerház Kft.

Szeged - A kiadónk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő, a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját 8 kategóriában osztottuk ki 2009-ben Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. Sorozatunkban most Keresztúri István, az Exicom Rendszerház Kft. cégvezetője számol be arról, milyen munka áll azon eredmények mögött, amelyeknek köszönhetően Az év középvállalkozása Presztízs díjat vehették át.

Fekete Klára

Az Exicom Kft. dinamikus és rugalmas vállalkozás a számítástechnika és az irodatechnika piacán – olvashatjuk a cég honlapján. Majd így folytatódik a bemutatkozás: a tulajdonosok, illetve a kollégák több mint 10 éves gyakorlattal rendelkeznek. Ez a tapasztalat elegendő bizalmat ad ahhoz, hogy az informatika világában biztonságos megoldásokat, lehetőségeket, befektetéseket biztosítsanak minden partnerük számára.

A bizalom – úgy tűnik – megvan a cég iránt: mint ahogy azt Keresztúri István, az Exicom Kft. cégvezetője elmondta, 2009- ben 10 százalékkal nőtt az árbevételük, és idén is további 10 százalékos növekedésre számítanak. A jóval nehezebb gazdasági helyzet ellenére. Az export is bővült az elmúlt évben, 2010-ben pedig akár 15 százalékos fejlődés is bekövetkezhet a kivitelben. Az elért eredményeket ismerte el a Délmagyarország Presztízs díja 2009 decemberében.

A 2009-es esztendő a telephelybővülések éve volt az Exicomnál – számolt be a további eredményekről Keresztúri István. A megnyert közbeszerzési eljárások miatt ugyanis fontos volt számukra, hogy a partnerek közelébe költözzenek: ezért új telephelyeket építettek ki Budapesten, Soltvadkerten, Pápán, Zalaegerszegen, Hajdúszoboszlón, sőt még Szegeden is. Idén Baján és Hódmezővásárhelyen terjeszkednek. Így megbízhatóbbak lesznek úgy határidőkben, mint a szervizelésben, valamint garanciális ügyekben. A tipikus középvállalkozás létszáma pedig ebben az évben elérheti a 20 főt.

Keresztúri István és Somodi Zsolt a Presztízs díjátadó gálán. Fotó: Frank Yvette

Keresztúri István és Somodi Zsolt a Presztízs díjátadó gálán.
Fotó: Frank Yvette

Az Exicom Kft. 2010 januárjától sikeres fejlesztéssel állt elő: új számlázó- és ügyviteli rendszert vezetett be. Befejeződött egy, a szakmában egyedülálló kereskedelmi rendszer fejlesztése is, amelyet a tesztelése után hamarosan piacra dobnak. Márciusra pedig egy integrált áramkör tesztje fejeződik be, amit majd ügyfeleik figyelmébe tudnak ajánlani a legmodernebb iroda- és számítástechnika mellett.

A cég környezettudatos: a kezdetektől teljes mellszélességgel támogat minden ilyen kezdeményezést. Vállalják, hogy a használt, működésképtelen számítástechnikai termékeket elszállítják, sőt sokszor kínálnak olyan akciót, hogy új termék vásárlása esetén ezeket az árba is beszámítják. Monitorcsere-akciók keretében működésképtelen monitorokért kínálnak különböző kedvezményeket.

Díjak, díjazottak

Az Arany Levél díjat a Makó-Térségi Víziközmű Kft., az Üzleti Innovációs díjat a Hedz Magyarország Kft., az E-díjat az iKron-Inca-Monguz Kft. nyerte el. Az év kisvállalkozása Szénási Róbert egyéni vállalkozó, Az év középvállalkozása az Exicom Rendszerház Kft., Az év vállalkozása a Csomiép Kft. Az év üzletembere díjat Holman Endre és Holman János, a Generál Média Kft. ügyvezető igazgatói vehették át, a Pályázati különdíjat az AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft.-nek ítélték oda.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában