Helyi gazdaság

2010.05.15. 10:26

Hintában a devizahitelesek – még nincs is kormány, de már lökdösi őket

A múlt hét végén elhatározták az Európai Unió vezetői, hogy nem akarnak még egy olyan napot átélni, mint amilyen a csütörtöki és pénteki volt. Az euróövezet mélyülő váláságától félve vaskos mentőcsomagot ütöttek össze, ami rövid távon megnyugtatta a kedélyeket.

Delmagyar.hu

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy az erős idegzet felesleges lett volna ezen a héten, a tőzsdések, a devizahitelesek és a forintárfolyamot vagy a nyersanyagpiacokat figyelők kapkodhatták a fejüket az események láttán.

Hétfő még a megnyugvás napja volt: ha nem is estek hanyatt a szakértők a mentőcsomag hírére, az adósságválság pillanatnyi elodázása óriási vételi hullámokat váltott ki. Hatalmas forgalom mellett a BUX a régiós piacokat felülteljesítve, 11,3 százalékos erősödéssel fejezte be a napot, amely minden idők negyedik legnagyobb napi emelkedése az index történetében. Az OTP emelkedése elérte a maximális, 15 százalékos szintet. A következő napokra sokkal inkább az elbizonytalanodás volt a jellemző, a tőzsde tulajdonképpen még most sincs a múlt hét eleji szinteken.

További részletek a portfolio.hu honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában