Helyi gazdaság

2010.10.31. 18:48

Ven-Orbán találkozó volt Sanghajban

Sanghaj - Magyarország és Kína kapcsolatainak szorosabbra fűzéséről állapodott meg a két ország miniszterelnöke vasárnapi, sanghaji találkozóján.

Delmagyar.hu

A kínai–magyar kapcsolatok kiállták a próbát és zökkenőmentesen fejlődnek a diplomáciai kapcsolatok felvétele óta – állapította meg [namelink name="Ven Csia-pao"], s ígéretet tett arra, hogy Magyarországgal együtt erőfeszítéseket tesznek a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok egyensúlyának megteremtéséért; elősegítik a cserekapcsolatokat és a barátságot annak érdekében, hogy új lapot kezdjenek a két ország közötti kapcsolatok történelmében.

[namelink name="Orbán Viktor"] – a kínai hírügynökség jelentése szerint – a közel félórás megbeszélésen egyebek között megerősítette, hogy Magyarország tartja magát az „egy Kína" elvhez és a kölcsönös politikai bizalom megteremtésére, a kereskedelem és a gazdasági kapcsolatok bővítésére és a kulturális cserék megerősítésére törekszik Kínával, hogy elősegítse a két ország, valamint Európa és Kína kapcsolatait.

Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök és kísérete a Sanghajban. A magyar kormányfő megtekintette a világkiállítást, valamint részt vett a sanghaji világkiállítás zárónapján megrendezett magas szintű fórum plenáris ülésének megnyitóján. Fotó: MTI

Orbán hivatalosan a világkiállítás zárónapján rendezett magas szintű fórum megnyitójára, illetve az expó záróünnepségére érkezett Sanghajba. A magyar miniszterelnök vasárnap részt vett a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Kínai Nemzetközi Kereskedelmet Elősegítő Tanács (CCPIT) együttműködési megállapodásának aláírásán. A két aláíró [namelink name="Demján Sándor"], a VOSZ ügyvezető elnöke és [namelink name="Van Csi-fej"], a CCPIT elnöke volt. Orbán Viktor holnap folytatja sanghaji programját és kedden utazik haza, Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában