Helyi gazdaság

2013.11.28. 22:55

Átadtuk a 2013-as Presztízs díjakat

Szeged - Tizedszer adtuk át csütörtök este a Szegedi Tudományegyetem átriumában a 2013-as Presztízs díjakat a gazdasági élet legjobbjainak. 5 kategóriában hirdettünk győztest: Az év új vállalkozása a Stílus Faipari Kft., Az év kisvállalkozása a Sikk Kft., Az év középvállalkozása a Pharmacoidea Kft., Az év vállalkozása a Váll-Ker Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat ketten kapták: dr. Zolnay Kriszta gyógyszerész, a Kígyó Patika vezetője és Ledó Ferenc kertészmérnök, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke. Az üzletembereknek a Vodafone különdíjakat is átnyújtott. A KÉSZ cégcsoport különdíját a dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft.-nek ítélték oda. A díjazottakat a mecénások jelölték: a KÉSZ cégcsoport – mint a díj kiemelt mecénása –, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Zrt., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj támogatói: a CE Glass cégcsoport, a Szegedi SZEFO Zrt., valamint a Naturtex Kft., főtámogató a Vodafone Magyarország.

Munkatársunktól

A 10. jubileumi Presztízs-gálán, az SZTE TIK-ben ünnepélyes külsőségek közepette, látványos műsor - Radics Gigi és a Savaria Szimfonikus Zenekar lépett fel - keretében adtuk át a 2013-as Presztízs díjakat.

A gála vendégeit [namelink name="Varga Edit"] műsorvezető, [namelink name="Solymos László"], Szeged alpolgármestere és [namelink name="Kóti Zoltán"], a Lapcom Zrt. Délmagyarország Kiadó igazgatója köszöntötte. Solymos László elmondta: a Presztízs díj első éveiben nehéz volt választani az egyre sikeresebb és sikeresebb cégek között, majd jött a válság, és a díjátadás reménysugárrá vált a túléléshez, a példamutatáshoz a többiek számára. Kóti Zoltán szerint is cezúrát jelentett 2008, de a díjat, amely sokat változott 10 év alatt, akárcsak az alapítók, mecénások névsora, nem fenyegette veszély. Lényege változatlan: ez a helyi gazdaságért érzett felelősség.

Az ünnepeltek a következő sorrendben vették át a díjakat a mecénásoktól: Az év új vállalkozása Presztízs díjat [namelink name="Mikus György"], a Legrand Zrt. kereskedelmi igazgatója adta át Kovács Istvánnak, a Stílus Faipari Kft. ügyvezetőjének. Az év kisvállalkozása Presztízs díj nyertese a Sikk Kft. lett, [namelink name="Csikós Ferenc"] tulajdonos vette át Vargáné Muráti Lilitől, a KÉSZ cégcsoport képviselőjétől.

Átadtuk a 2013-as Presztízs díjakat. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Jelöltek voltak

Az év új kisvállalkozása díjra jelölték a nyertesen kívül a Rézhárs Rendezvényszervező Kft.-t; Az év kisvállalkozása Presztízs díjra az Első Egészségügyi Marketing Kft.-t, a Gumiabroncs 96 Kft.-t, a Pekárik Szerszámgép Kereskedelmi Kft.-t és az S-Leasing Kft.-t; Az év középvállalkozása díjra a Kovács Autóalkatrész Kft.-t, a Marossy-Vill Kft.-t, a Matrix CBS Kft.-t és a NOVOSEC Security Kft.-t; Az év vállalkozása díjra a Batki és Társa Kft.-t, a März Fashion Kft.-t, a Rosmarin Kft.-t, a Szentesi Délker TÉSZ Szövetkezetet és a Transcommers Kft.-t jelölték a mecénások; Az év üzletembere cím várományosai voltak: [namelink name="Gyuris László"] cukrászmester (Aranytopáz Kft.), [namelink name="Papp Antal"] mérnök (Intenzitás Kft.) és [namelink name="Thuróczy Géza"] ügyvezető igazgató (NOVOSEC Security Kft.).

Az év vállalkozása Presztízs díjat a Váll-Ker Kft. kapta, a díjat [namelink name="Tóth István"] ügyvezető vette át Nemesi Páltól, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől.

A Presztízs díjak történetében most először két jelölt is ugyanannyi szavazatot kapott, ezért a mecénások úgy döntöttek, hogy Az év üzletembere díjat ketten, megosztva kapják: [namelink name="dr. Zolnay Kriszta"] gyógyszerésznek, a Kígyó Patika vezetőjének az elismerést Kóti Zoltán, a Lapcom Zrt. Délmagyarország Kiadó igazgatója adta át. [namelink name="Ledó Ferenc"] kertészmérnöknek, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezete elnökének pedig [namelink name="Tar Károly"], a Hungerit Zrt. vezérigazgató-helyettese gratulált. A jubileumi Presztízs díj főtámogatója, az innováció mellett elkötelezett Vodafone Magyarország különdíjat ajánlott fel Az év üzletembere kategória két nyertesének. A díjakat [namelink name="Piller Gábor"], a vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese nyújtotta át.

Legutoljára adták át Az év középvállalkozása Presztízs díjat, amelynek nyertese a Pharmacoidea Kft.: [namelink name="dr. Letoha Tamás"]  ügyvezető igazgatónak Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora gratulált. Ő volt egyben a 60. díjazott a Presztízs díj 10 éves történetében. A KÉSZ cégcsoport kiemelt mecénásként idén is különdíjat ajánlott fel, amelyet a dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft. kapott. A díjat [namelink name="Csada László"] ügyvezető Heizler Tamástól, a KÉSZ Holding Zrt. eszközmenedzsment üzletágvezetőjétől vette át.

A gazdasági élet legjobbjai vették át az év Presztízs díjait - tizedszer. Fotó: Frank Yvette (galéria)


A díj mecénásai idén is kiválasztották azt az alapítványt, amelynek 1 millió forintot ajánlottak fel az est belépőiből. 2013-ban a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola lett a kedvezményezett. A támogatást Kissné [namelink name="Papfalvi Nóra"] intézményvezetőnek [namelink name="R. Tóth Gábor"], a Délmagyarország és Délvilág főszerkesztője, a Lapcom Média Alapítvány kuratóriumának tagja adta át jelképesen.

A Presztízs díj nem jár pénzjutalommal, a győzteseknek erkölcsi elismerés a kitüntetés. Kiadónk olyan kommunikációs csomagot ajánlott fel számukra, amellyel egy éven át élhetnek lapjaink hasábjain. A díjakat az elismerés egyik támogatója, a CE Glass készítette.

Az év új vállalkozása

Stílus faipari Kft., Kovács István ügyvezető:
– Számunkra ez nagyon nagy elismerés, és úgy veszem észre, hogy a szakmában mindenkinek. További fejlődésre ösztönöz a Presztízs díj. Magyarországon egy kicsit még kuriózum, amivel foglalkozunk: hajóbelsők beszállítói vagyunk. Nem mindig készre gyártjuk az alkatrészeket, bizonyos fokig elkészítjük, és utána a nagy hajóépítő csarnokokban szerelik be ezeket a bútoralkatrészeket. Egy magyarországi gyárba szállítunk, amelynek holland a tulajdonosa. Romániában tervezik a bútorokat, amelyeket egy német hajóforgalmazó cégnek gyártunk.

Az év kisvállalkozása

Sikk Kft., Csikós Ferenc tulajdonos: – Nagy megtiszteltetés, hogy egyáltalán gondoltak erre a friss vállalkozásra, amelyet idén februárban indítottunk. Újszentivánon van a vágópont és a feldolgozó húsüzlet. A későbbiekben szeretnénk bővíteni. Jelenleg én dolgozom egyedül, de a pályázati lehetőségek adottak arra, hogy tudjak fölvenni fiatalokat, akiket ki tudunk nevelni erre a feladatra. A cél az, hogy a közétkeztetésben is részt vegyünk, csak az a probléma, hogy nincs elég alapanyag. Az itthoni, jó minőségű sertéseket szeretném feldolgozni, és azt adni a vásárlóknak.

Az év vállalkozása

Váll-Ker Kft., Tóth István ügyvezető: – Korábban már pályáztunk a díjra, akkor sajnos nem voltunk eredményesek. Nagyon örülünk neki, hogy pont a 10. évforduló alkalmával nyertük el. Remélem, hogy az elkövetkező időben is rá fogunk szolgálni. Szerencsére nagyon jó piacunk van Európán belül Németországban, Dániában, Angliában, Svájcban és Svédországban. A kollégáimmal mindent megteszünk azért, hogy a díj színvonalának megfelelően állítsuk elő a termékeinket. Az a szlogenünk, hogy ami ma minőségben, mennyiségben elegendő, az holnap már kevés, ezért mindennap meg kell újulni.

Átadtuk a 2013-as Presztízs díjakat. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Az év üzletembere (megosztva)

Dr. Zolnay Kriszta gyógyszerész, a  Kígyó Patika vezetője:
– Jó érzés, amikor megveregetik az ember vállát, és egy ilyen alkalom tökéletes arra, hogy az ember érezze: amit csinál, azt jól csinálja. A színpadról szerettem volna minden nőnek üzenni, hogy egy férfias világban is van esélyünk arra, hogy bebizonyítsuk, nemcsak a családunkban, hanem az élet minden területen képesek vagyunk teljesíteni. Tíz év után kiderült, hogy a Presztízs gálán nőnek is lehet nyernie. Megtaláltam azokat a területeket, ahol nőként, anyaként és a sportban is jól érzem magam.

Ledó Ferenc kertészmérnök, Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke: – Nagy öröm számomra, hogy a mecénások kiválasztottak. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszak munkáját díjazták. Ez nemcsak az én díjam, hanem azé a közösségé is, amelyet képviselek. Büszkék vagyunk rá, hogy ebben a rohanó világban közel 3000 családnak tudunk közvetve vagy közvetlenül a megélhetéséhez hozzájárulni azáltal, hogy a zöldség-gyümölcs termelését integráljuk, és az adott szituációban mindig a legjobban próbáljuk értékesíteni.

Az év középvállalkozása

Pharmacoidea Kft., Dr. Letoha Tamás ügyvezető igazgató:
– Mindannyian szegediek vagyunk, akik a vállalkozásban dolgozunk. Itt nőttünk fel és kezdtük el hasznosítani a tudást, így nagy jelentősége van annak, hogy a legszűkebb hazánkban elismernek. Célunk, hogy a tudás minél szélesebb régiókba szétáramoljon. Tíz világszintű gyógyszergyárral kutatunk, ez már egy beteljesült álom. A lényeg, hogy a tudásunk minél több partnert találjon. Törekszünk rá, hogy ezek a gyógyszergyári kapcsolatok szilárddá váljanak, hogy még húsz év múlva is tartson az együttműködés.

A KÉSZ cégcsoport különdíja

dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft., Csada László ügyvezető:
– Minden díjnak örül az ember, főleg, ha szakmai elismerés is. 1991 óta vagyunk talpon, és ahogy a gazdaság változott, úgy változtunk mi is. Először a túlélés volt a cél, aztán a megerősödés. A 2000-es évek elején erős fejlődésen mentünk keresztül, ekkor volt a stadionprogram, trafóházak jöttek, ez tartást adott a cégnek. 2008 óta változó a helyzet, hol az év eleje, hol a vége az erősebb. Azóta egy komplett erős évünk még nem volt, de még mindig élünk, és reménykedünk, hogy ez jó pár évig így is marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában