Helyi gazdaság

2014.09.22. 19:16

Módosítanák a földgázellátásról szóló törvényt

A törvény szerint a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjoga szabadon átruházható lenne.

Egy kormánypárti képviselői önálló indítvány módosítaná a földgázellátásról szóló törvényt, kimondva, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjogának átruházása nem minősül a földgázellátásról szóló törvény szerinti engedélyköteles tevékenységnek.

A [namelink name="Mengyi Roland"] (Fidesz) által hétfőn benyújtott indítvány kiegészítené a földgázellátásról szóló törvényt azzal, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjoga szabadon átruházható, ahhoz nem szükséges földgáz-kereskedelmi engedély vagy korlátozott földgáz-kereskedelmi engedély.

A javaslat biztosítja ugyanakkor, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal e tevékenységet is ellenőrizni tudja, e földgáztárolókban a földgáz tulajdonjogának átruházásáról és a közvámraktári földgázkészlet-változásokról ugyanis a tárolói engedélyes köteles a hivatalt haladéktalanul tájékoztatni.

A törvény elfogadása esetén a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában