Helyi gazdaság

2015.05.28. 20:24

Június közepéig tart a mezőgazdasági összeírás

A Központi Statisztikai Hivatal június 15-ig reprezentatív mezőgazdasági összeírást hajt végre Csongrád megye 29 településén – itt a teljes lista.

Delmagyar.hu

– Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles képet adjon a hazai gazdaságirányítás, az EU és természetesen a gazdálkodók részére – mondta [namelink name="Kocsis-Nagy Zsolt"], a KSH szegedi főosztályának vezetője.

A nyári időszakban a mintakörzetek kijelölt gazdálkodói az alábbi településeken várhatják a sorszámozott igazolvánnyal rendelkező összeírókat: Apátfalván, Ásotthalmon, Balástyán, Csanádpalotán, Csongrádon, Deszken, Domaszéken, Felgyőn, Forráskúton, Földeákon, Hódmezővásárhelyen, Kisteleken, Kiszomboron, Makón, Mindszenten, Mórahalmon, Nagylakon, Nagymágocson, Pusztamérgesen, Pusztaszeren, Röszkén, Sándorfalván, Szegeden, Szegváron, Szentesen, Tömörkényen, Üllésen, Zákányszéken és Zsombón.

A KSH munkatársai az adatfelvétel során a mezőgazdasági tevékenységhez használt föld- és vetésterületről, istállózott állatállományról, valamint az elmúlt félév során történt állatállomány-változásról tesznek fel kérdéseket. Az összeírt egyedi adatokat bizalmasan kezeli a hivatal, és azok kizárólag statisztikai célt szolgálnak.

A KSH számít a sikeres összeírás megvalósításához az érintettek segítő együttműködésére – és köszöni azt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában