Helyi gazdaság

2016.03.24. 12:04

Hogyan osszuk be a pénzünket?

Ha kevés a pénzünk, először az úgynevezett luxusdolgokon takarékoskodunk, de érdemes fix kiadásainkat is áttekinteni. Legyünk saját háztartásunk költségcsökkentő részlege! - írja blogjában Ősze Renáta.

Munkatársunktól

1. Tűzzünk ki konkrét megtakarítási célokat! Ha van miért pénzt félretenni, sokkal könnyebben megy a takarékosság. Legyen egy távlati célunk, például autóvásárlás, nyaralás. Ha havonta félre tudunk tenni 5000 forintot, idővel abból is szép summa kerekedhet.


2. Nyissunk megtakarítási számlát! Egy külön, takarékoskodás céljából nyitott számlán könnyebb lesz pénzt félretenni. Keressünk olyan bankot, amelyiknél a folyószámla mellé ingyen is nyithatunk, így a számlavezetés nem kerül pénzbe.


3. Tudatosan válasszunk bankot! A rengeteg számlacsomag közül amellett döntsünk, amelyik számunkra a legkedvezőbb. Vizsgáljuk meg, milyen szolgáltatást nyújt a pénzintézet, mennyibe kerül a havi számlavezetési díj, a pénzfelvétel, a bankkártya, ami esetleg biztosítást is tartalmaz.


4. Ne vegyünk fel áruhitelt! Az áruhitel ugyanis egyértelmű pénzkidobás. Persze csábító az azonnal kézhez kapott termék vagy szolgáltatás, de gondolkodjunk el rajta, hogy valóban megéri-e az esetenként 50–100 százalékos többletkiadás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában