Helyi gazdaság

2016.03.29. 12:27

Tavaszt éreznek a revizorok is

Dél-Alföld - Március második felében indult, és május 5-éig tart az adóhatóság ellenőrzés sorozata - tájékoztatott a NAV.

Munkatársunktól

A revizorok azt nézik, hogy a kereskedők, szolgáltatók betartják-e a szabályokat, adnak-e nyugtát, bejelentik-e az alkalmazottakat, és hogy igazolt termékeket árusítanak-e. A NAV munkatársai az online pénztárgépek adatait felhasználva célzott kiválasztás alapján keresik fel a húsvéti árukat kínáló üzleteket, a terasszal bővülő vendéglátóhelyeket, a gumiabroncs-szerelő műhelyeket, a szépészeti és fitneszszolgáltatókat, a virág- és dísznövénykertészeteket, valamint az állatkereskedéseket. Kiemelt figyelmet kapnak az online piactereken forgalmazók is.


Az alkalmi árusoknak fontos tudniuk, hogy jövedelemszerző gazdasági tevékenységet csak adószám birtokában végezhetnek. Ezzel kapcsolatban bővebb információt a 06-40/42-42-42-es telefonszámon vagy a NAV ügyfélszolgálatain kérhetnek, továbbá a NAV (www.nav.gov.hu) honlapján olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában