Helyi gazdaság

2016.05.05. 11:58

Elektronikus blokkokat vezet be egy pénztárgépgyártó

A rendszerbe regisztrált vásárló a boltban kéri, hogy a blokkot töltsék fel az elektronikus tárhelyre, ahonnan továbbítják személyes fiókjába.

Elektronikus blokkokat vezet be Magyarországon a Laurel cégcsoport - közölte a pénztárgépek gyártásával, forgalmazásával és online átállításával foglalkozó társaság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vásárlások bizonylatait egy elektronikus számlakezelő fiókban tárolják. A rendszerbe regisztrált vásárló a boltban kéri, hogy a fizetését igazoló blokkot töltsék fel az elektronikus tárhelyre, ahonnan továbbítják személyes fiókjába, onnan pedig bármikor előkeresheti, ellenőrizheti. Ehhez egy applikációra van szükség, amelyen keresztül a vásárló megkapja egyedi azonosítóját. Szükséges továbbá, hogy a kereskedők csatlakozzanak a rendszerhez - olvasható a közleményben.

Az úgynevezett eBlokk kezelésének lehetőségét először a Laurel által kifejlesztett Laura kasszarendszeren teszik elérhetővé, amely már mintegy 5000 végponton működik országszerte. A későbbiekben egy kiegészítő modullal más rendszerekhez is illeszthető lesz az eBlokk.

A rendszerben a felhasználó beállíthatja, hogy ki férhet hozzá az információkhoz, nyomon követheti, mire mennyit költött, illetve elérhet egy családi kasszát is a fiókjában, ahol rendszerben látja a blokkok tartalmát, összesített kimutatást készíthet.

Az Egyesült Államokban mintegy 2 éve működik hasonló rendszer, ott minden üzletnél külön kell regisztrálni, és azt az applikációt használni, amely az adott boltlánchoz tartozik. Magyarországon elég lesz egy regisztráció az eBlokk központban, amelyhez a kereskedők is csatlakoznak - olvasható a tájékoztatásban.

Az első hazai prototípust május 5-én, Budapesten mutatták be, a Kereskedj Okosan! Retail konferencián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában