Helyi gazdaság

2017.08.10. 18:15

Zöldül a McDonald's

Egy teljesen új koncepciót indít be Németországban a McDonald's.

2019 végéig a McDonald's összes német üzletükben bevezetik az új rendszert, amely alapján a papírpoharakat üveg és porcelán poharakra váltják le a kávénál, teánál, forró csokinál - írja a BorsOnline a Bild nyomán.


Az újítás legfőbb oka a környezetvédelem, ugyanis kevesebb eldobható pohárt használnak így fel, környezetvédők már régóta kritizálták a rengeteg szemét termelése miatt a céget.


A környezetvédelemre különösen érzékeny Németországban tavaly ősszel már hozott poharakba is kiszolgálták a vendégeket. Persze a porcelán se teljesen új a Mekinél, hiszen a McCafékban már eddig is így szolgáltak ki, csak ezentúl a rendes pultnál is.


A gyorsétterem oldalán arra is felhívja a figyelmet, hogy gazdasági okokból is jót tesz az átállás, eddig ugyanis kétszer fizettek egyszer, mikor megvásárolták a csomagolást, egyszer, mikor ártalmatlanították, ugyanis a McDonald’s-nak külön díjat kell fizetnie Németországban a megvásárolt poharak után is.


Arról egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon is terveznek hasonló lépést meghozni.

 

Borsonline.hu

Címkék#McDonald´s

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában