A cél a vásárlók megóvása

2019.11.23. 09:31

Fokozottan ellenőrzik a webshopokat

Fokozottan ellenőrzi az Innovációs és Technológiai Minisztérium az online áruházakat az év végi ünnepi időszakban, a kiemelt vizsgálatok már november elején elkezdődtek – mondta Cseresnyés Péter, a tárca államtitkára.

delmagyar.hu

Hangsúlyozta, az ellen­őrzésekkel szeretnék elérni, hogy a jelentős akciók idején is jogkövető webáruházakból és alkalmazásokból rendelhessenek a vásárlók. Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár elmondta, a minisztérium IT Laboratóriuma az elmúlt időszakban évente 900 webáruházat ellenőrzött, idén már több mint 500 ellen­őrzésen vannak túl. A próbavásárlások és a honlapok vizsgálata alapján a leggyakrabban az elállással és jótállással kapcsolatban merülnek fel problémák, de sokszor hiányos a vitarendezési lehetőségekről szóló tájékoztatás is.

A minisztérium a tudatos vásárlás segítése érdekében e-kereskedelmi tájékoztatót állított össze a vásárlók megóvása érdekében, a kisokos www.fogyasztovedelem.kormany.hu oldalon már elérhető. Az online vásárlások előtti tudatos fogyasztói döntésben szintén segítségünkre lehet a minisztérium jogsértő webáruházakat szemléltető online adatbázisa, vagyis a www.jogsertowebaruhazak.kormany.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában