Helyi gazdaság

2020.09.28. 12:38

Fejlesztik az ipari parkot Kisteleken

Munkatársunktól

Fejlesztik az ipari parkot a járási székhelyen, Kisteleken. A projekt megvalósulásával a cél egyrészt az, hogy a kisváros peremén fekvő Kistelek és Térsége Ipari Park vállalkozóinak területei szennyvízcsatornával legyenek ellátva, másrészt hogy az újonnan épülő szennyvíztisztító telepen az ipari parkból érkező szennyvizet kezeljék, tisztítsák.

Az új, nagy kapacitású szennyvíztisztító telep a kommunális, a lakossági telep mellett létesül. A szennyvízcsatorna építési munkálatai idén júliusban már elérték a 75 százalékos készültségi fokot, vagyis megtörtént az átemelő elektromos és irányítástechnikai szerelése, a sajtgyári bekötés előkészítése, az átemelő nyomócsövének kiépítése, és elvégezték a nyomáspróbát.

Az ipari szennyvíztelep építési munkái augusztusra érték el a 75 százalékos állapotot. Elkészült a biológiai műtárgy vasbeton falszerkezete, megtörtént a befalazó idomok beépítése, a gépház alaplemez és szendvicspanel felépítménye is kész, megkezdődött a lépcső és a korlátok építése, a gépészeti úgynevezett nagyberendezések, flotálló, dobszűrő, dekanterek, szivattyúk és szerelvényeinek beépítése folyamatban van, akárcsak a gépészeti csővezeték kiépítése.

A felsoroltakból kiderül, hogy a Széchenyi 2020 program keretében zajló beruházás a kivitelezés mindkét részénél jó ütemben, kellő minőségben és szakmai hatékonysággal halad.

A 450 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló projekt teljes kivitelezési munkálatainak tervezett befejezése jövő év március 31-re, míg a teljes zárása július 31-re várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában