Helyi gazdaság

2020.09.11. 16:25

Újra megnyitott a Móradombi Uszoda

A vírus miatti kényszerszünet után tegnaptól újra látogatható a Móradombi Uszoda. A létesítmény új színt hozhat a város sportéletébe, már zajlanak a toborzások a vízilabda helybeli meghonosítására.

Munkatársunktól

Fotós: Frank Yvette

Fotós: Frank Yvette

Vízilabda-mérkőzések és rö­­vid pályás úszóversenyek le­bonyolítására is alkalmas a mórahalmi uszoda, amelyet tegnaptól újra használhatnak a vendégek. Az épületben a nagymedence mellett tanmedence, egy jakuzzi, egy merülőmedence és egy infra-, illetve egy finn szauna kapott helyet.

A remények szerint a létesítmény új alapokra helyezi nemcsak a vizes sportokat, de az úszásoktatást is Mórahalmon. Fotó: Frank Yvette

A 2000 négyzetméteres uszoda várhatóan új alapokra helyezi nemcsak a vizes sportokat, de az úszásoktatást is a városban. Az uszoda pinceszintjén található a gépészet, illetve helyet kap benne két medence. Az uszoda alkalmas vízilabda-mérkőzések és rövid pályás úszóversenyek lebonyolítására. Egy mobil lelátó is került az új uszodába, amely az aktuális rendezvények igényei szerint mozgatható. Az uszoda a Móradombi Sportcsarnok közvetlen szomszédságában található. A két komplexumot folyosó köti össze, amely a még könnyebb használatot teszi lehetővé. Az uszoda közvetlen szomszédságában a vendégek számára fenntartott ingyenes parkoló található.

Az uszodának saját kútja van, amelyből a vizet pótolni tudják az üzemeltetők, a fűtés pedig a Mórahalmon megszokott módon megújuló energiá­val, termálvízzel történik. A beruházás értéke 1 milliárd 200 millió forint volt, amelyből mintegy 360 millió forintot a város önerőből biztosított.

A vízilabda helybeli meghonosítására a toborzások már elindultak, a Homokhátság minden tájáról vannak már je­lentkezők is erre a sportra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában