üzemcsarnokokat, raktárt létesítenek

2020.10.18. 11:10

Új cégek költöznek az ipari parkba Hódmezővásárhelyen

Több terület is új gazdára talált az elmúlt hónapokban Hódmezővásárhelyen, az ipari parkban. Az építőipari kivitelezéssel, építőipari kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlanberuházással, forgalmazással és energetikai tanúsítással is foglalkozó, kétszázötven főt foglalkoztató Bodrogi Bau Kft. közel 4 hektáros területet vásárolt, összesen 86,36 millió forintért.

Kovács Erika

A cég, HIPA pályázat segítségével egy 1500 négyzetméteres, betonelemeket gyártó csarnokot tervez ott felépíteni. A technológia kialakítása jelenleg zajlik, ennek függvénye lesz, hogy hányan dolgoznak majd az új üzemben – adta hírül a város hivatalos Facebook-oldala, A polgármesteri hivatal gyorshírszolgálata. A Bodrogi Bau Kft. fejlesztéssorozatának ez lesz az első állomása. A termelést a tervek szerint jövőre, 2021 nyarán kezdik az új csarnokban.

Az ugyancsak hódmezővásárhelyi Agrippa Kft. 6 milliárd forintos projektet tervez. A cég építőipari kivitelezéssel és mérnöki szolgáltatásokkal foglalkozik. Homlokzati és tető­­gyártó csarnokot építenek az ipari parkban.

A kft. a tervek megvalósításához egy 6,3 hektáros területet vásárolt az önkormányzattól, ami százharminchatmillió forintba került. A 6 milliárdos beruházást a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó HIPA Versenyképességet Növelő Támogatási Program segítségével szeretnék megvalósítani, de nem zárkóznak el befektetők bevonásától sem.

Az Albau-2001 Építőipari és Szolgáltató Kft. 6000 négyzetmétert vásárolt meg a hódmezővásárhelyi ipari parkban, amiért tizenegymillió forintot fizettek az önkormányzatnak. A cég gépjavításra, raktározásra használja majd a területet, a meglévő telephelyét költözteti ki az ipari parkba.

Címkék#ipari park
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában