Mórahalom

2021.01.23. 18:47

A kamara ötödik irodáját adták át

Mórahalmon és térségében 1500, a gazdasági önkormányzatnál nyilvántartott vállalkozás és több mint 50 önkéntes kamarai tag van – hangzott el Mórahalmon, amikor átadták a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseleti irodáját a kisvárosban. Ez az ötödik vidéki kamarai iroda a megyében.

Munkatársunktól

Fehér Éva, Kőkuti Attila, Nógrádi Zoltán és Nemesi Pál vágták át a nemzeti színű szalagot. Fotó: Móra-Net Tv

Ismét gazdagodott Mórahalom: nemrég átadták a Csongrád-­Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara helyi irodáját. Az István király út 1. alatti, önkormányzattal közösen felújított épületben a járványügyi helyzet javulását követően in­­tézhetik a kamarai ügyeket a város és térségének vállalkozásai.

A rendezvényen Kőkuti At­tila, a kamara elnöke el­mondta, hogy kulcsfontosságúnak tartja a vállalkozásokkal való kapcsolattartást, amelyet a jövőben a most Mórahalmon átadott, ötödik vidéki kamarai iroda is segíti majd. A városban és térségében 1500, a gazdasági önkormányzatnál nyilvántartott vállalkozás és több mint 50 önkéntes kamarai tag van. Az ő munkájuk mellett az önkormányzat tevékenységét támogatva dolgoznak majd közösen a térség gazdaságának fejlesztésén.

– A vírus miatt kialakult ne­­héz helyzetből való kilábalásban az együttműködéseknek ki­­emelt szerepe lehet

– erről Ne­­mesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa, a kamara korábbi elnöke beszélt. Hozzátette, az együttműködés az önkormányzattal, a kamarával és a vállalkozásokkal a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus miatt meghatározó a jövő szempontjából.

Fehér Éva, Kőkuti Attila, Nógrádi Zoltán és Nemesi Pál vágták át a nemzeti színű szalagot. Fotó: Móra-Net Tv

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere hangsúlyozta, a város és térsége korábban me­­zőgazdasági termeléséről volt híres, az elmúlt évtized fejlesztéseinek köszönhetően került fel a kereskedelmi és iparkama­­ra térképére. A kamarai iroda mellett az épület másik részében is a gazdaságfejlesztésé lesz a főszerep, mivel ott a regionális gazdaságfejlesztési zónával kapcsolatos funkciókat telepítenek majd.

A kamara Mórahalom Térségi Szervezetének elnökeként Fehér Éva úgy fogalmazott, az iroda minden térségi vállalkozás irodája lesz.

– Jelentős vállalkozások ta­lálhatók Mórahalmon, összesen 16 milliárdos árbevétellel működő cég tartozik ebbe a körbe. A 2020–2024-es kamarai ciklusban kiemelt szerepet szánnak a térség önkormányzatainak, sőt a határon átnyúló, vajdasági együttműködéseket és az egyetemmel közös programokat is kezdeményeznek

– hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában