Helyi gazdaság

2021.01.27. 16:37

Makón idén is lesz járdaprogram

A Honvéd városrészbeli Mészáros utcában most készült el a 120 centi széles betonjárda.

Szabó Imre

A tavalyi makói járdaprogram munkálatai néhol áthúzódtak az idei évre. A Honvéd városrészbeli Mészáros utcában például most készült el a 120 centi széles betonjárda. A körzet önkormányzati képviselője, Hadik György elmondta, a fontos átvezető utca legrosszabb járdaszakaszait újították fel. A beruházás 232 négyzetméternyi felületet érint, összesen 193 méter hosszúságban. Ez a munka folytatódni fog. Hozzátette: a cél az volt, hogy leg­alább az egyik oldalon minden utcában legyen járható a járda.

Hadik György és Fekete Tibor a Mészáros utcában megnézte az egyik elkészült járdaszakaszt. Fotó: Szabó Imre

Korábban megírtuk, városi szinten a beruházás 2020-ban kétezer négyzetméternyi, azaz 1600 folyóméter járdát érintett, és ennek értéke piaci áron számítva 40-60 milliós volt, amihez 10 milliós önerőt adott az önkormányzat. Ez persze kevesebb, mint amennyit a megelőző időszakban tudtak ilyen célra fordítani; tavaly­előtt például 160 milliót – a pénzt elvitte a járványveszélyt kísérő gazdasági válság.

Azt, hogy idén mennyit tud költeni a város járdaépítésre, még nem tudni. Fekete Tibor, a Városgazdálkodás divízióvezető-helyettese azt mondta, az önkormányzat már benyújtotta pályázatát az ez évi Start munkaprogramra, úgyhogy az már valószínű, hogy legalább annyi járda most is épülni fog közfoglalkoztatottak közreműködésével, mint tavaly. Hogy lesz-e rá további keret is, az a még most alakuló helyi költségvetéstől függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában