Beruházás

2021.01.23. 08:06

Több száz millióból újítják fel a vásárhelyi idősotthont

Korszerűbb körülmények között élhetnek majd az idősotthon lakói.

MTI

20210107 Hódmezővásárhely Képen: Kovács - Küry időskorúak otthona Serház tér Fotó: Török János Délmagyarország DM TJ

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Török János

Uniós támogatással több mint 700 millió forintból felújítják a kétszáz gondozottat ellátó Kovács-Küry Időskorúak Otthonát Hódmezővásárhelyen – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a várhatóan januárban elkezdődő beruházásra 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat, a projekt teljes költsége 732 millió forint. A rekonstrukció kivitelezője a sándorfalvi székhelyű Ta-Ki House Építő Kft. Szigetelik az idősotthon épületének homlokzatát és födémjét, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtésrendszert és az elektromos hálózatot, akadálymentes vizesblokkot alakítanak ki, valamint vészhívórendszert telepítenek.

A fejlesztés eredményeként korszerűbb körülmények között élhetnek az otthon lakói, illetve végezhetik munkájukat az ott dolgozók. Kedvezőbbé válik az épület energiagazdálkodása és költséghatékonyabb lesz az intézmény fenntartása – tudatta az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában