1,2 milliárdos projektet készítenek elő

2021.01.23. 20:18

Új komplexumot terveznek a régi kisteleki strand helyére

Imre Péter

Imre Péter

– Az egykori, az ÁNTSZ által 20 éve bezáratott strand, a mostani vásártér területén nem szabadidőparkot, sportközpontot vagy fürdőt szeretnénk létesíteni, hanem olyan komplex helyet, ahol az egész család kikapcsolódhat

– mondta Nagy Sándor, Kistelek polgármestere. Ahogy fogalmazott: a kisebb gyerekek játszhatnak, a nagyobbak barátaikkal evezhetnek, a férjek horgászhatnak, és a feleségek is kellemesen, hasznosan tölthetik az időt.

A tervek szerint lesz szabadtéri, de fedhető gyerekmedence, hangulatos tófürdő, 1 kilométeres rekortán kocogópálya, nemzetközi szintű görkorcsolyapálya, olyan hely, ahol főzni lehet, de focizhatunk és röplabdázhatunk is a kialakított pályákon, és amennyiben lesz magánkezdeményezés, akkor úgynevezett lakodalmas ház is helyet kaphat a szabadtéri szabadidőközpontban – sorolta a városvezető.

Három-négy év múlva a mostani vásártér területén szabadidőközpont lesz Kisteleken. Fotó: Imre Péter

Hozzátette, egy ilyen, többféle kikapcsolódást nyújtó hellyel, ahol együtt lehet az egész család, már régóta adósak a kistelekieknek.

– A folyamatnak még az elején tartunk: az egyeztetések időszakát éljük, valamint előzetes tervek készültek arról, hogy mi hogyan és hol helyezkedne el a területen

– közölte Nagy Sándor. Még hozzátette, jelenlegi terveik szerint a vá­sártér a vasútállomás irányába tolódna el.

Mindenkit az érdekel, mi­korra valósulhatnak meg ezek a tervek. A polgármester elmondta, az 1,2 milliárdosra tervezett beruházás 3-4 éves programot jelent, akkorra ve­hetik teljesen birtokba a helybeliek a szabadidőközpontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában