Zebrára gyűjtenek

2021.02.03. 18:06

Közösség fizetheti ki az intelligens napelemes átkelőt

A helyi önkormányzat 2021-től elindítja közösségi finanszírozási programját: a településen élők, cégek, vállalkozások köz­­vetlenül támogathatnak a nagyközség életében fontos fej­lesztéseket.

A. T. J.

20200901 Zalakaros Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH Világító diódák villognak a zebra mentén, ezzel is segítve az autósokat, hogy észrevegyék az átkelő gyalogosokat.

Forrás: Zalai Hírlap/Illusztráció

Fotó: Szakony Attila

Nagyon sok javaslat érkezett az elmúlt időszakban a megnövekedett Kossuth utcai forgalommal kapcsolatban, biztonságos gyalogátkelőhely kialakítására. Az önkormányzat régóta vizsgálja a lehetőségeket, de azok megvalósítása tízmilliós kiadást jelentene.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap/Illusztráció

Egy magyar fejlesztésű cég a gyalogosok védelme érdekében kidolgozott egy olyan megoldást, amely éjjel-nappal az átkelés előtt érzékeli és láthatóvá teszi a gyalogost a járművel közlekedők számára. A gyalogátkelőhely négy sarkában telepített oszlopokon lévő, sárga villogó fény felhívja a figyelmet a veszélyre, míg az úttesten át­haladó gyalogost, az úttest felett kivetített fénycsík teszi jól észrevehetővé. A rendszernek a telepítés után nincs fenntartási költsége, hiszen napelemes rendszer működteti, környezetbarát technológia is egyben.

A biztonság érdekében a képviselő-testület a közösségi finanszírozási programban ezt a fejlesztést kívánja elsőként megvalósítani. Amennyiben fontosnak tartják, hogy a fejlesztés létrejöjjön, és ezt szívesen támogatnák anyagilag is, akkor azt kérik, hogy a

Bordány Község Fejlődéséért Közalapítvány 10402805-50526849-86491003 számú bankszámlájára utaljanak a megbízás közlemény rovatában a ZEBRA szót feltüntetve.

A programra összegyűjtött pénzről folyamatosan beszámol majd az önkormányzat, amely ígéri, hogy minden beérkező forinthoz további egy forint tá­­mogatást ad hozzá, hogy a fejlesztés közös szándékból, mielőbb megvalósulhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában