Ötévenként megduplázza a bevételt

2021.02.09. 20:30

Tamási Zsombornak ítélték a Csongrád megye Gazdaságáért díjat

A talajművelő és növényápoló gépeket tervező és gyártó Güttler Kft. ügyvezetője, Tamási Zsombor kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat.

T. Sz.

Az istenek hírnökét, az utazók és kereskedők védelmezőjét, Hermészt ábrázoló bronz kis­plasztikát veheti majd át Tamási Zsombor, aki idén elnyerte a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legrangosabb gazdasági kitüntetését, a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat.

A vásárhelyi Güttler Kft. ügyvezetőjeként 2004 után rövid idő alatt az akkor tizenhat fős kisvállalkozást középvállalkozássá fejlesztette. Ötévenként megduplázta árbevételüket; 2019-ben elérték a 2,477 milliárd forintot. Cégüknél bevezette a LEAN vállalatszervezési rendszert, amely a veszteségek minimalizálása mellett az ember tiszteletére összpontosít.

– A gyártási folyamatok fejlesztésével kiküszöböljük a felesleges mozzanatokat, elérjük, hogy a hibákért egyre kevésbé legyen az emberi tényező a felelős. Sokat kell tanulnunk, de elindult a fejlődés: racionalizáltuk a gyártási folyamatainkat, stabilabb a termékeink minősége, és ugyanazzal a létszámmal több terméket állíthatunk elő

– mondta a cégvezető.

– Először 2015 elején tapasztaltuk meg, hogy egy-két hegesztő szakember kiesése is komoly hátrány, amikor nehezen pótolhatóak a munkatársak

– fogalmazta meg Tamási Zsombor, majd hozzátette: a Güttler Kft.-nél kis sorozatokban gyártanak, kollégáik rövid ideig dolgoznak ugyanazon a terméken, a típusok közötti váltáshoz nélkülözhetetlen a kellő szakmai felkészültség, a kimagasló termékismeret. Ez jókora kihívás, különösen a kevésbé rutinos pályakezdőknek – mondta a cégvezető, aki elkötelezett a szakképzés tartalmi és módszertani megújításban.

Tamási Zsombor cégvezetőként a szakmai fejlődés, a korszerű technológia elkötelezettje. Fotó: Tábori Szilvia

Ezért vállalta, hogy bekapcsolódik a CSMKIK által koordinált ágazati munkacsoportok, illetve a megyei munkaerőpiaci kerekasztal működésében. És továbbra is szakmai képzőhelyként működnek, mentorprogrammal segítik a tanulókat.

Jelenleg 3800 négyzetméteren termelnek a Güttler Kft. vásárhelyi üzemcsarnokában, modern CNC vezérlésű gépekkel, hegesztő robotokkal, szemcseszóró, illetve új galvanizáló gépsorral. Küldetésük, hogy magas minőségű gépeikkel a mezőgazdasági termelők csökkenthessék üzemeltetési költségeiket, növeljék hozamukat, illetve a modern technológiával minimalizálják a környezeti terhelést.

Címkék#díj

Ezek is érdekelhetik