Szatymaz

2021.03.17. 13:10

Új munkahelyeket teremt a négymilliárdos beruházás Szeged határában – Fotók

Négymilliárd forintos beruházásba kezdett a szegedi alapítású CE Glass. A Szilánk utódja modern üvegipari gépeket vásárol, félszáz új munkahellyel és több mint 5000 négyzetméter csarnokrésszel bővíti üzemét.

Kovács András

Az üvegipar nem lassult le a járvány alatt – Fotó: Kuklis István

Varga Gusztáv vezérigazgató a rövid családtörténet után – a nagyapa 1918-ban kezdte az üvegezést, az édesapa a József Attila sugárúton folytatta – az 1989-es cégalapításról beszélt, s arról, hogyan jutottak el a Teréz utcai melléképületből a Cserzy Mihály utcán és a volt konzervgyáron át a 2012-ben átadott szatymazi zöldmezős beruházásig.

A több mint 400 embert foglalkoztató, napi ötezer darab hőszigetelt üveget gyártó társaság 5400 négyzetméteres üzemcsarnok-bővítésbe kezd, a 2 milliárd forintos beruházás még hasonló értékű új gépeknek ad helyet. A többrétegű üvegek és a biztonsági üvegkorlátok területén van szükség a kapacitásbővítésre, ez csaknem 60 új munkahelyet is teremt.

– A döntően önerős fejlesztéshez uniós és hazai pályázati forrásokat is felhasználunk

– mondta Varga Gusztáv.

Kormány Péter műszaki vezető a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a meglévő csarnok tetejére olyan napelemparkot telepítenek, amely a működésükhöz szükséges elektromos energia több mint a felét képes megtermelni. Az újonnan érkező élmegmunkáló gépek 2,7 x 5, az edzőkemence 2,8 x 6 méteres üvegtáblákkal képes dolgozni. Az új gépsor maximum 2,5 x 3,6 méteres, két vagy háromrétegű hőszigetelt üveget képes gyártani, a beruházást követően a napi elkészült darabszám elérheti akár a 6,5 ezret is. Üzembe állítanak egy vizes vágási technológiát alkalmazó vertikális CNC-berendezést, amely ötödére csökkenti a megmunkálási időt.

A társaság HR-PR vezetője, Bóné Ágnes elmondta, a 414 dolgozó több mint 60 százaléka közvetlenül a termelésben dolgozik, a cégnek ma is sok nyitott álláspozíciója van. Köszönhetően annak, hogy az üvegipar járványállónak bizonyult, az építkezések a nehéz időszakban sem álltak le. Beszélt karrierprogramjukról is, külön HR-munkatárs foglalkozik az úgynevezett kékgallérosokkal, náluk betanított munkásból is lehet idővel termelésvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában