Kilakoltatás vár a notórius tartozókra

2021.05.15. 13:25

Az önkormányzat részletfizetést ajánlott az adósoknak

A kilakoltatási moratóruim felfüggesztése után olyan végrehajtási eljárások is indulnak Hódmezővásárhelyen, aminek a végén a régóta nem fizető, az ingatlanban kárt tevő, a közösségi együttműködés szabályait be nem tartó önkormányzati bérlakásban élő lakókat kilakoltatják.

Kovács Erika

2020 nyarán derült fény arra, hogy Hódmezővásárhelyen 104 önkormányzati lakás bérlőjének nincs érvényben lévő szerződése, sőt, jó ideje nem fizetnek lakbért, rezsit és közös költséget sem. A polgármester 2020 júniusában azt mondta, kilakoltatják őket, pár nappal később viszont már visszafogottabban fogalmazott, jogi út­­ra terelésről beszélt. A vásárhelyi bérlakások egy része a Szabadság téren található. Az eset napvilágra kerülésekor beszéltünk több ott lakóval is, akik elmondták, biztosan nem tudják ugyan, de sejtik, hogy a lakótelepen kik azok, akik szerződés és bérletfizetés nélkül élnek a lakásokban. Voltak, akik nem mertek beszélni, mert tartottak az érintett „nehézfiúk” bosszújától. Mások név nélkül ugyan, de elmondták, ne gondolja senki, hogy a nem fizetők a szegé­nyek közül kerülnek ki, mert ők akkor is rendezik az előírt bérleti díjat, ha a saját szájuk elől veszik el a falatot. Az egyik lakás bérlője úgy fogalmazott, a nem fizetők többsége tróger, akiktől a rendes lakók félnek.

Márki-Zay Péter, Hódmező­vásárhely polgármestere a legutóbbi, május 12-én megtartott online véleményező közgyűlésen az egyik napirendi pontnál érintette a nem fizető lakásbérlők ügyét. Azt mondta, a kilakoltatási moratóruim felfüggesztése után olyan végrehajtási eljárások is indulnak Vásárhelyen, aminek a végén a régóta nem fizető, az ingatlanban kárt tevő, a közösségi együttműködés szabályait be nem tartó lakókat kilakoltatják.

– Reméljük, hogy mindenki fizetni fog, és nem kell senkit kilakoltatni – válaszolta az ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre Márki-Zay Péter. – Azt tapasztaljuk, hogy akiknek a kilakoltatás vagy a fizetés között kell választaniuk, azok az utóbbi mellett döntenek – mondta.

A Szabadság téren élők sejtik, hogy kik azok, akik szerződés nélkül élnek a bérlakásban.
Fotó: Kovács Erika

– A kilakoltatást per előzi meg. Az első per már az előkészítés szakaszánál tart – említette meg, hozzátéve, a tartozást nem egyben, hanem az érintettek vállalása alapján részletekben kell kiegyenlíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában