Szatymaz

2021.06.01. 11:25

Kategóriagyőztes lett az Év Gyára versenyen a CE Glass

Varga Gusztáv vezérigazgató anno egy szál biciklivel és 7000 forint tőkével vágott bele az üveges birodalom építésébe.

K. A.

Termelési pillanatkép. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Az Év Gyára versenyt immár hatodik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend technológiai magazin, a Szeged határában található üvegfeldolgozó vállalat, a szatymazi CE Glass most először indult. Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott, idén új fejlesztésként külön hirdettek eredményt a kis és közepes üzemek, valamint a nagyvállalatok között.

A Legjobb menedzsmentfolyamatok kategóriában elért győzelem azért is óriási siker a cégnek, mert – bár külön szegmensben, de – az ipar olyan nagyágyúival versenyzett, mint a budapesti Continental, a Legrand vagy a Grundfos.

Termelési pillanatkép. Archív fotó: Kuklis István

Varga Gusztáv vezérigazgató anno egy szál biciklivel és 7000 forint tőkével vágott bele az üveges birodalom építésébe, akkor nem gondolta volna, hogy 32 évvel később itt tartanak. A zsűri a termelési és a támogató folyamatok hatékonyságát és eredményességét vizsgálta, a CE Glass amerikai vállalatirányítási rendszerével – amit Európában az elsők között kezdtek el használni –, és a tavaly bevezetett modern raktárkezeléssel volt meggyőző. A dolgozók belépését minden munkaállomásra csipogós rendszerrel mérik, ami segít az egyéni motivációs rendszer kialakításában. Vizsgálták a bejelentésköteles környezeti károkat is, náluk az üzem létrehozása, 2012 óta nem volt ilyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában