Fogyasztóvédelmi és Kézműves Remek díjakat is átadtak

2021.10.11. 17:05

Küldöttgyűlést tartott a kamara – Fotók

Hétfőn tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az eseményen több díjat is átadtak. A kamara tagozati díjai és térségi elismerései mellett a korábban át nem adott Dr. Csada László-díjat, valamint a Magyar Kézműves Remek elismeréseket is átvehették a kitüntetettek.

K. A.

A járványhelyzet miatt a megszokott márciusi időpont helyett a kamara hétfői küldöttgyűlésén adták át a Dr. Csada László-díjakat. Közigazgatási területen végzett munkájáért Bereczkiné Kovács Erzsébet, az SZSZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola kiemelkedő aktivitású pedagógusa, civil területen Varga Józsefnek, a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület korábbi elnöke, míg vállalkozási területen végzett munkájáéért Szeri István, a Tisza Volán korábbi vezérigazgatója, a CSMKIK tiszteletbeli elnöke kapta meg az elismerést.

Legutóbb összesen négy Kézműves Remek díj jutott Csongrád-Csanád megyébe. A hódmezővásárhelyi Tóth Mihály Györgyné fazekas, népi tárgyalkotó iparművész, a Szeged-Tápéról pályázó Telekné Tóth Ilona, a csanádpalotai Nagy Péter kötélgyártó kisiparos és a szegedi Szutor Gabriella tervezőgrafikus pályamunkája kapta meg az elismerést.

Az akkor elnyert címeket a járványhelyzet miatt most vehették át a megyei díjazottak. Az eseményen átadták a kamara tagozati díjait is, ezek mellett térségi elismeréseket is osztott a kamara.

A díjátadók után tartották a kamara küldöttgyűlését, melyen egyebek mellett a gazdasági önkormányzat alapító okiratának és önkormányzati szabályzatának megváltoztatásáról is döntöttek. Ennek értelmében a bírósági bejegyzést követően Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarára változik a gazdasági önkormányzat neve. Az eseményt a kamara 2020-as gazdálkodásáról és a költségvetés teljesítéséről szóló beszámolójának, valamint a gazdasági önkormányzat 2021-es üzleti tervének a tárgyalása zárta.

Ezek is érdekelhetik