Helyi gazdaság

2021.10.18. 11:00

Segítséget kapnak a kisebb falvak

A vállalkozások ismét pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Programban, a harmadik körben összesen 20 milliárd forintra lehet majd benyújtani a kérelmeket.

Munkatársunktól

Ez hozzájárul ahhoz, hogy a falusi emberek életminősége javuljon. A legkisebb hazai településeken működő kisvállalkozások 2–10 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak. A program két korábbi felhívásában már eddig is 2600-an kaptak összesen több mint 27 milliárd forintot, a mostani körben – projektmérettől függően – újabb 1500–4000 vállalkozás támogatását tervezik.

Az 5000 lélekszámnál kisebb településeken vagy szabad vállalkozási zónákban működő mikrovállalkozások vissza nem térítendő támogatást kaphat­nak, amelynek intenzitása maximum 70 százalék. Vagyis minden 100 forint beruházásnál 70 forintot átvállal az állam, a lehívható előleg mértéke pedig 50 százalék.

A támogatás új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanberuházásra, például üzletek vagy műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására fordítható. Emellett a pályázatban részlegesen elszámolható bérköltség, sőt a projekt-előkészítés is.

A kérelmek beadására no­vember 9-től december 9-ig van lehetőség, további részletek a palyazat.gov.hu oldalon érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában