Hódmezővásárhely

2021.11.25. 12:00

Komoly fejlesztések a Sirius Produktnál

Munkatársunktól

Uniós tá­mogatással csaknem 300 millió forintból fejleszti hódmezővásárhelyi és sajóbábonyi üzemét a vegyipari termékek és védőruházat előállításával foglalkozó Sirius Produkt Kft. – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében a tervek szerint két év alatt megvalósuló, 298,5 millió forintos fejlesztéshez 209 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert. A Sirius Pro­dukt Kft. vásárhelyi telephelyén láng-, illetve vegyszerálló és antisztatikus védőruházati termékek varrásával és forgalmazásával foglalkoznak. A fejlesztés során egy forró levegős berendezést állítanak üzembe, amely a varrónők na­­pi munkáját könnyíti meg. A telephelyen kiépítenek egy 45 kW-os napelemes rendszert is, amely a villamosenergia-költség csökkentése mellett hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás mérsék­léséhez.

A 2004 óta működő cég 37 alkalmazottat foglalkoztat. Értékesítésből származó nettó árbevétele 2019-ben 1,648 milliárd, tavaly 1,071 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában