Igényelhető az újraindítási gyorskölcsön

2021.11.20. 11:54

Igényelhető az újraindítási gyorskölcsön

Munkatársunktól

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások november végéig igényelhetik a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes újraindítási gyorskölcsönét. A 10 éves futamidőre szóló, maximum 10 millió forintos hitelt a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára dolgozta ki a bank.

A bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve készletek finanszírozására felhasználható kölcsönt eddig több mint 11 ezer vállalkozás igényelte, az átlagos összeg ügyletenként 8,8 millió forint volt. A márciustól elérhető program november 30-án zárul, a hitel felvételét tervező mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyesületek és nonprofit szervezetek eddig adhatják be igényüket az MFB Pontok valamelyikében. A program októberi módosítása lehetővé teszi, hogy egy hiteligénylő két alkalommal is kérhesse a kölcsönt a megfelelő feltételek teljesítésével. Fontos, hogy a hitel a teljes futamidő alatt fix nullaszázalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek – rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, kezelési költség, szerződésmódosítási díj –, és saját forrás nélkül elérhető. A pénzt 3 éves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően 100 százalékos előleg folyósításával.

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsönnel az MFB célja továbbra is az, hogy a lehető legszélesebb körben segítse azokat a vállalkozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány gazdasági hatásai leginkább érintettek. Az igényléshez szükséges információk megtalálhatók az mfb.hu és az osszetartok.hu oldalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában