Felmérés

2021.11.06. 08:20

Minden ötödik dolgozó munkát váltana

– Minden ötödik dolgozó ma­gyar gondolkodik azon, hogy más munkába kezdjen, vagy már keresi is az új lehetőséget – derül ki a SkillX Technologies Zrt. legfrissebb reprezentatív felméréséből.

Munkatársunktól

20190717 Resznek A reszneki önkormányzat közmunkaprogramja, készül az almalé az új gyártósoron. Fotó: Gyuricza Ferenc GYF Zalai Hírlap

Forrás: Illusztráció/Archív fotó

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Pulzus Kutató által készített vizsgálat szerint leginkább az idősebbek, a 40–59 évesek és a diplomások körében jellemző, hogy maradnak azon a munkahelyen, ahol vannak; 64, illetve 56 százalékuk válaszolt így.

A magyar dolgozók és munkakeresők negyede tartja egyre laposabbnak, üresebbnek és egyhangúnak a munkával töltött napjait, és véli úgy, hogy máshol jobban tudná kamatoztatni a tehetségét. Ez főként a férfiakra, a fiatalokra, a diplomásokra jellemző.

A felmérés szerint a válaszadók 30 százaléka érzi jól magát a munkahelyén, ők jellemzően a nők, az idősebbek és a diplomások.

A biztosnak vélt állás feladásától 46 százalék tart, a megfelelő anyagi háttér elvesztésétől 36 százalék, ezek a félelmek leginkább a 40–59 éveseket tartják vissza attól, hogy új munkahelyet keressenek.

Érdekes, hogy a váltáshoz szükséges információ hiányát a 18–39 és a 40–59 évesek is megjelölték, és az is, hogy ezt a fővárosban említették a legtöbben.

Az alapfokú végzettségűek félnek leginkább feladni munkájukat, míg a diplomások számára a meglévő anyagi biztonság szerepel első számú visszatartó erőként.

Munkahelyváltáskor legjellemzőbb szempontként a válaszadók kétharmada a fizetést, 54 százaléka a képességeinek való megfelelést jelölte meg, míg a fejlődési lehetőséget és a munkavégzés helyét kettőből egy említette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában