Ne dőljön be nekik

2021.12.08. 10:57

Ismert bank nevében telefonálgatnak a csalók

Ismét telefonos csalók próbálnak meg adatokat kicsalni az emberektől – derült ki az Internet tudatosan – online is biztonságban oldal felhívásából.

munkatársunktól

Legyünk óvatosak, ha valaki egy bank nevében telefonál. Fotó: Ladóczki Balázs/MW

A közlemény szerint ismeretlenek a +36/ 1/ 636-66-66 számról az OTP Bank nevében telefonálnak és azt állítják, hogy a bankkártyánkkal gyanús online tranzakciót akartak végrehajtani az Alza webáruházban. Ezt követően azt javasolják, hogy telepítsünk egy alkalmazást a telefonra, amely által el tudjuk végezni a kétfaktoros hitelesítést, így fokozhatjuk a biztonságot. Azonban ez egy távoli asztalelérést biztosító program, amivel hozzáfértek volna minden, a készüléken tárolt információhoz.

Az oldal szerkesztői hangsúlyozták, legyünk óvatosak, ha valaki a bank nevében telefonál, vagyis a beszélgetés elején kérdezzük meg, hogy kit keres, és ha nem tudja a pontos nevünket, akkor szakítsuk meg a hívást. Továbbá fontos, semmilyen programot ne telepítsünk a telefonáló kérésére, és ne osszunk meg másokkal telefonon személyes vagy banki adatot, ideértve a bankkártya-adatokat is. Hozzátették, ha valóban a bank ügyintézője telefonál, akkor ő ismeri a szükséges adatokat.

Az eset kapcsán a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a telefonos csalók bárkit felhívhatnak, ezért legyünk elővigyázatosak, fogadjuk meg a tanácsokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában