Helyi gazdaság

2022.01.26. 13:59

Zöld Forrás pályázat civileknek

K.A.

Az Agrárminisztérium (AM) idén is meghirdeti környezet- és természetvédelmi feladataihoz illeszkedő, a civil feladatvállalást segítő, 70 millió forint keret­összegű Zöld Forrás pályázatát – közölte a szaktárca az MTI-vel. 

A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek Magyarország környezetpolitikai céljai, mint például a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos, hatékony, fenntartható használata, a gazdaság zöldítése. 

Támogatási igényt a közlemény szerint közhasznú környezet- vagy természetvédelmi célú társadalmi szervezetek – egyesületek vagy alapítványok – nyújthatnak be a Nemzeti Környezetvédelmi Programhoz illeszkedő, annak megvalósítását elősegítő programjaikra, projektterveikre. A pályázatok 2022. február 14-ig, kizárólag postai úton adhatók be, egy igénylő legalább 800 ezer, legfeljebb 3 millió forint összegre pályázhat. 

A pályázatban igényelt összeg maximum 30 százaléka lehet általános működési költség – például bérleti díj, irodafenntartás – és bérjellegű költség, illetve legfeljebb 20 százaléka számolható el utazásra. A felhívás szövege és az adatlap a kormany.hu oldal dokumentumtárában érhető el. 

 

Címkék#pályázat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában