Gazdaság- és kereskedelemfejlesztésre, innovációra kapható pénzügyi segítség

2022.02.15. 12:00

Támogatás a kamara alapjából

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyszeri pénzügyi támogatással segítséget nyújthat a kamarai tagok gazdaság- és kereskedelemfejlesztéséhez, bel- és külföldi piacra jutásához, üzleti kapcsolataik fejlesztéséhez és környezetvédelmi tevékenységéhez.

K. A.

Képzésre is igényelhető támogatás. Archív fotó: Török János

Támogatható egyebek között a vállalkozások termelését, szolgáltatását közvetlenül segítő, bővítő gépi berendezések, eszközök beszerzése, a bel- és külföldi kiállításokon, vásárokon való részvétel költsége. 

 

A termék, szolgáltatás piaci bevezetését, export fejlesztési célokat szolgáló tanulmány készítése. Pályázható telephely kialakítása, vásárlása, a szakképzési körülmények kialakítása és javítása, valamint a vállalkozás működtetéséhez szükséges készletek beszerzése és finanszírozása is. 

 

Innovációs területen segítség nyerhető energia és anyagtakarékos műszaki megoldásokra, környezetvédelmi fejlesztésekre, technológiai újításokra és szabadalmi eljárásokra, valamint a kutatásfejlesztés eredményeinek gyakorlati alkalmazására. 

 

A visszatérítendő kamatmentes támogatás összege maximum 10 millió forint, ebből a készletek finanszírozására az összeg fele fordítható. Azon vállalkozások, akik a pályázat benyújtásának időpontjában kevesebb mint 36 hónapja tagjai a kamarának, maximum ötmillióra pályázhatnak. 

 

Fontos, hogy az elnyerhető támogatási összeg nem lehet több, mint a vállalkozás megelőző három évben elért átlagos éves nettó árbevétele. A pénzből maximum ötéves futamidővel a beruházás, fejlesztés értékének legfeljebb 80 százaléka finanszírozható. 

 

Nem pályázhat 5 évig az a kamarai tag, aki a már folyósított támogatásból eredő visszafizetési kötelezettségének nem tett eleget, a támogatási célt nem valósította meg, vagy megtévesztően nyilatkozott. 

 

A részvétel részletes feltételeit, a benyújtás tartalmi és formai követelményeit, az elbírálás szempontjait a kamara honlapjáról letöltött útmutatócsomag tartalmazza. 

 

A pályázat beadható papíralapon, vagy elektronikusan. A pályázatok befogadása felfüggesztésig folyamatos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában