Letették az új csarnok alapkövét

2022.03.16. 16:47

250 új munkahely, évi 30 ezer kandalló

Új csarnokot épít Honvéd utcai telepén a makói Váll-Ker Kft. A teljes egészében hazai tulajdonú cég a több mint 3 milliárdos beruházással 250 új munkahelyet fog teremteni, termelését pedig 75 százalékkal növelheti – az alapkövet szerdán tették le.

Szabó Imre

A csarnok alapkövében elhelyezték a cég történetével és a csarnok építésével kapcsolatos dokumentumokat is. Fotó: Szabó Imre

5300 négyzetméteres alapterületű lesz és a legkorszerűbb, számítógépvezérlésű berendezésekkel szerelik fel – ilyen lesz az az új csarnok, amelynek az alapkövét szerdán rakták le a kandallóiról szerte Európában ismert Váll-Ker Kft. Honvéd utcai telephelyén, Makón. 

 

Az ünnepségen Nagy Mihály ügyvezető többek között azt mondta, tavaly a három évtizede működő vállalat 30 ezer darab kandallót gyártott külföldre, idén már most van megrendelésük 39 ezer darabra, és az igények további növekedése is várható az energiahatékonysági előírások szigorodása miatt. 
 

 

– Ma már 90 százalék fölötti hatékonysággal fűtő, illetve telefonról vezérelhető okoskandallóink is vannak. Ez ráadásul saját fejlesztés – mondta büszkén. Az új csarnokban évi 30 ezer kandallót lesznek képesek legyártani.

Fotó: Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet makói polgármester azt hangsúlyozta, hogy a sikerért a folyamatosan fejlesztő cégvezetést, valamint mindenekelőtt az itt dolgozókat illeti köszönet. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pedig azt, hogy azok a magyar vállalkozások, amelyek a válság idején sem adták fel fejlesztési elképzeléseiket, most lépéselőnybe kerültek. 
 

 

– Így tett a Váll-Ker Kft. is, amely az összesen 3 milliárd 31 millió forintos beruházás felét kapta meg állami támogatásként. Ez 75 százalékos kapacitásbővítést és 250 új munkahelyet fog jelenteni – mondta. 

Fotó: Szabó Imre

 

Ahogy az ünnepségnek a sátorban vége lett, a területen nyomban folytatódott is a munka. A csarnok felépítésére a Bodrogi Bau Kft. kapott megbízást, és egy év alatt kell végezniük. A termelés jövő tavasszal indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában