Egy évre továbbra is ötezer forint

2022.03.29. 14:37

Itt a határideje a hozzájárulás befizetésének

A gazdasági kamarai törvény szerint a gazdálkodó szervezetek és egyéni vállalkozók kötelesek a közfeladatok ellátásához évente március 31-ig ötezer forintos kamarai hozzájárulást fizetni. Már nincs sok idő hátra.

Munkatársunktól

A kamarai törvény módosítása alapján 2022. január 1-jétől a hozzájárulást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére kell megfizetni, ám a pénz 90 százalékát – ahogy eddig is – a területi kamarák használják fel közfeladataik ellátásához. Fontos, hogy a kamarai nyilvántartásba vételhez szükséges adatszolgáltatásban és -módosításban ezt követően is a székhely szerint illetékes területi kamara az illetékes. A befizetett hozzájárulás 2022-től továbbra is költségként elszámolható, valamint az önkéntes kamarai tagdíjból kedvezményként levonható. 
 

 

Az idei hozzájárulási kötelezettség többféleképpen teljesíthető. Legpraktikusabb utalással, ezt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára kell küldeni: 12100011-10639683 (Gránit Bank). Fontos, hogy az összeg átutalásánál a közlemény rovatba az érintettek feltétlenül tüntessék fel a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget. Az éves díjat természetesen a képviseleti irodákban is be lehet fizetni készpénzzel. 
 

 

Arra érdemes figyelni, hogy akinek 2021-ről vagy korábbról elmaradása van, annak a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára kell utalni: 10918001-00000010-56060217 (UniCredit Bank). A közlemény rovatba itt is a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget kell beírni. 
 

 

A kamara honlapján, a csmkik.hu portálon lehetőség van online kártyás vagy azonnali átutalásos fizetésre is, ugyanitt a kamarai hozzájárulás egyenlege is elérhető. Nem véletlen, hogy a főoldal betöltődése után néhány másodperccel határidőre figyelmeztető ablak ugrik fel, ahol minden szükséges információ elérhető. 
 

Kérdés esetén a [email protected] e-mail-címen és a 62/554-250-es telefonszámon segítenek a kamara szakemberei ügyfélfogadási időben. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában