Csúcsot döntött a kiállítás, 38 országból érkeztek Hódmezővásárhelyre

2022.05.20. 12:24

Több mint ötvenötezer látogatót vonzottak

Minden várakozást felülmúlt Hódmezővásárhelyen a 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok sikere mind a szakma, mind a közönség körében. Május 5. és 7. között 38 országból összesen 55 ezer 293-an látogattak ki az arany­ági kiállítási területre.

Kovács Erika

Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A pandémia miatt 2020-ban el­­maradt a rendezvény, 2021-ben pedig a szokástól eltérően csak ősszel szervezhette meg a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Ma­­gyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) a vidék legnagyobb agrárrendezvényét, de akkor még érvényben voltak a korlátozások, amelyek visszatartották a szakmai látogatókat, főleg a külföldieket – áll a főszervező, Hód-Mezőgazda Zrt. lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

Május elején azonban már nem volt akadálya, hogy a szakmai partnerek és látogatók visszatérjenek Hódmezővásárhelyre. A kiállítás csúcsot döntött, összesen 38 országból regisztráltak látogatók. A rendezvényt a három nap alatt 55 293-an keresték fel. Összesen 450 kiállító mutatkozott be a programon, ebből 233-an tenyészállataikkal, illetve 217 ipari cég, vállalkozás. 

Az állattenyésztési napok célja részben az is, hogy bemutassa a mezőgazdaság, az állattartás és az élelmiszer-termelés nélkülözhetetlenségét, aminek napjainkban különösen nagy a jelentősége. 

A rangos szakmai találkozó olyan lehetőség a hazai állattenyésztők számára, amely a szakmai kapcsolattartás és információcsere mellett a tenyészetek versenye is. Idén a hazai szakemberek mellett Franciaországból, Spa­­nyolország­ból, a Cseh és a Szlovák Köztárságból érkeztek bírák. A kiállítás történetében először két nemzetközi női bíró is értékelt a húsmarhaszekciókban. 

Az állattenyésztési napok az elmúlt 29 évben megtalálta a saját arculatát, szakmai helyét, amit minden évben új programokkal színesítenek, az alapvető értékrendre, a szakmaiságra építve. A kiállítók és a szervezők között rendkívül kiváló szakmai együttműködés jellemző – olvasható a közleményben. 

A 2022-es kiállításon magas színvonalon felkészített te­­nyész­állatokat és a legkorszerűbb technikát, technológiát felvonultató ipari kiállítók termékeit láthatta a közönség. 

 Partnerség minden szinten, remélhetőleg ezt érezték a kiállítók és a látogatók is. Kiváló az együttműködés a Magyar Állattenyésztők Szövetségével és tagszervezeteivel, az állattenyésztőkkel, minden ipari és egyéb kiállítóval. A közös szakmai munka a kiállítás legnagyobb érdeme és sikerének titka 

– áll a Hód-Mezőgazda szakmai értékelőjében. 
 

Hódmezővásárhelyen 233 kiállító tenyészállatait láthatta a közönség. 
Archív fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában