Szegedi hírek

2022.07.07. 11:30

Jelentősen megdrágult a vizes sportolás Szegeden

Egy hónap alatt több mint 20 százalékkal drágultak a két szegedi sportuszoda belépői: a világbajnokság miatti "bezárás" után már az új árakkal indultak újra. A díjemelés azonban az ügyvezető igazgató szerint még így sem kompenzálja az áremelkedéseket.

Timár Kriszta

A frissítő csobbanás több mint 20 százalékkal kerül többe, mint egy hónapja. Archív fotó: Karnok Csaba

A vizes világbajnokság véget ért, így a szegediek visszakapták sportuszodáikat. Az úszni vágyók azonban már tapasztalhatták: mostantól jóval drágábban tudnak sportolni, mint korábban. 

A Tiszavirágban a 3 órás úszójegy 1600-ról 2000 forintra emelkedett, a napijegy 3 ezer forint helyett már 4 ezer forintba kerül. Az újszegedi Városi Sportuszodában is többet kell fizetni: a felnőtt belépőjegy 1200 forintról 1500 forintra nőtt.

 Természetesen az összes többi jegytípus is hasonló mértékben drágult, vagyis több mint 20 százalékkal többe kerül a vizes sportolás, mint egy hónapja. 

 Az emelés mögött egyik részről a gázár növekedése áll, ez a tavalyi évhez képest 89 százalékkal kerül többre a vállalatnak. Emellett az áramköltségünk nagyjából 34, míg a munkaerő közel 20 százalékkal kerül többe csak az idei évben. Ezeken kívül a szükséges egyéb karbantartási, üzemeltetési alapanyagárak is jelentős mértékben drágultak, valamint a vállalkozói szolgáltatások díjai is 

– sorolta Nagy Katalin ügyvezető igazgató.

Emelkedtek egyébként a Szegedi Sport és Fürdők többi létesítményében is az árak: a sportcsarnok konditermében például már 1100 forintért lehet edzeni, az Anna Fürdőbe 2800 forint a felnőtt belépő, a Szikire pedig, ahol az anakonda csúszda jelenleg nem üzemel, 1200 forint. Nagy Katalin hangsúlyozta, a társaságnál általános, minden létesítményt és jegytípust érintő áremelés utoljára 2017 előtt, az Anna Fürdőben 2019-ben volt. 

Azóta csak egyes létesítmények egyes díjai, esetleg bérlet konstrukciói változtak. Hozzátette: az emelt díjszabás mellett sem fedezik a bevételek az üzemeltetési költségeket, és a díjemelés nem kompenzálja az áremelkedéseket, így működésük jelentős részét önkormányzati támogatásból tudják finanszírozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában