Gazdasági szakértők tartanak előadásokat

2022.08.11. 16:23

Szeged ad otthont a 60. Közgazdász-vándorgyűlésnek - Itt lesz Matolcsy György és Csányi Sándor is

Az idén 128 éves Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 2022. szeptember 22–23-án Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést. A szakma legnagyobb éves konferenciájára mintegy 800–900 kárpát-medencei magyar közgazdászt várnak a szervezők. Szeged városa legutóbb 2010-ben adott otthont a közgazdász-vándorgyűlésnek.

delmagyar.hu

A nyitó és a záró plenáris ülésen felül a közgazdász-vándorgyűlés több tematikus szekcióban tárgyalja majd a poszt-covid időszak, a háború és az energiaválság okoz-ta gazdasági kihívásokat. A két nap alatt öt teremben párhuzamosan zajlanak majd a szekcióülések a makrogazdaság és az államháztartás, a pénz- és tőkepiacok, a válla-lati versenyképesség és innováció, valamint a humán tőke és az európai integráció témakörében.

A szekciókban szó esik majd a kiberbiztonságról, az élelmiszer-ellátás biztonságáról, az államháztartás vagy éppen a logisztikai ágazat helyzetéről, a digita-lizációról, a vállalati innováció irányairól, a platformgazdaságban rejlő lehetőségek-ről, a munkaerőpiac egyenlőtlenségeiről – a sportközgazdasági szekcióban pedig két olimpiai bajnokkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. A szekciók előadói között ott lesznek a pénz- és tőkepiacon meghatározó vállalatok, bankok, pénzintézetek, a hazai üzleti élet első számú vezetői, neves gazdaságkutatók, elemzők, a Magyar Nemzeti Bank és a különböző minisztériumok felsővezetői egyaránt.

A 60. Közgazdász-vándorgyűlés folyamatosan bővülő programja, valamint regiszt-rációs linkje megtalálható a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu oldalon. A rendezvényre Szeged és a dél-alföldi régió közgazdászait, vállalkozóit, gazdasági szakembereit is várja a Magyar Közgazdasági Társaság!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában