Módosítás

2022.09.25. 18:50

19 milliárd 96 millióra nőtt Vásárhely költségvetése

A hódmezővásárhelyi közgyűlés módosította a város költségvetését, aminek a bevételi és kiadási főösszegét 19 milliárd 96 millió 343 ezer forintban határozták meg.

Kovács Erika

Fotó illusztráció: DM archív

A rendeletben 13 millió 897 ezer forintot tartalékként különítettek el, a céltartalék pedig 5,1 millió forint. A módosításra azért volt szükség, mert több jogcímen is módosult az állami támogatás előirányzata. Ezek közül a legjelentősebb tétel az iparűzési adókedvezménnyel kapcsolatos, önkormányzatok számára biztosított támogatás, amely Hódmezővásárhely esetében 447 millió forint bevételt jelent. A „Leromlott városi területek rehabilitációja” pályázat kapcsán 309 milliós plusztámogatást kapott az önkormányzat, amelyből részben a projekt költségeit növelik, részben pedig a város által ideiglenesen biztosított önerőt váltják ki. 

Több beruházásnál, például a városháza felújítása, iskolabusz-szolgáltatás, közbeszerzési bírság kifizetése, kamatkiadás, mártélyi tanösvény felújítása, pótelőirányzat biztosítása vált szükségessé. A közösségi közlekedés fenntartásához, az üzemanyagárak növekedése és a menetrendi kilométerek változása miatt ugyancsak megemelte a támogatását az önkormányzat. A fedezetet más feladatokról történő átvezetéssel, illetve az általános tartalék felhasználásával biztosítják. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában