Támogatásáról biztosította az Akadémia elnökét

2022.09.27. 19:29

Az MTA székház felújításáról tárgyalt Lázár János

Freund Tamás, az MTA elnöke vendégül látta Lázár János építési és beruházási minisztert az Akadémia Székházában.

delmagyar.hu

Fotó: MTA

 

 A megbeszélésen Freund Tamás bemutatta az Akadémia Székházának rekonstrukciós terveit, amelynek első, a kiállítótermek és a gépészet részleges felújítását tartalmazó fázisa a tervek szerint az intézmény 2025-ös 200 éves évfordulójára készül el. A munkálatokat az ünnepségsorozat után lehet majd a Könyvtár és Akadémia épületegyüttesének teljes funkcionális megújításával befejezni.

Lázár János támogatásáról biztosította az Akadémia elnökét és jelezte, hogy néhány hét múlva újra meglátogatja a bicentenáriumát ünneplő Akadémia budapesti Székházát. A miniszteri épületbejárás célja a felújítás részletes terveinek megismerése mellett a magyar kulturális örökség számos kincsét őrző akadémiai Művészeti Gyűjtemény bemutatása lesz.

A miniszter és az MTA elnöke a találkozón kitért a hazai műemlékvédelem helyzetére. A jelenlegi rendszer megújításában fontos szerep juthat az Akadémia szakértőinek, akik a műemlékvédelem történeti, építészeti és művészeti szempontjait is figyelembe véve segíthetik a problémák feltárását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában