Testületi ülés

2022.09.29. 12:17

Módosulnak a célok Csongrádon

Az önkormányzati intézmények energiafelhasználásának csökkentése érdekében tett intézkedések és beruházások volt a központi téma a város legutóbbi testületi ülésén. A képviselők arról döntöttek, hogy módosítják a 2022. évi fejlesztési hitelfelvételi célokat: az összeget inkább energetikai célú beruházásokra fordítják majd.

M. A.

A Templom utcai óvodát is termálvizes fűtésre állítják át. Fotó: Majzik Attila

Az energiaválság a helyi közéletben is érezteti hatását. Murányi László képviselő napirend előtti felszólalásában azt kérte a megyei közgyűlésben ülő képviselőtársaitól, segítsék az embereket hozzájutni az ingyenes tűzifához, aminek meglehetősen bonyolult és költséges a városba szállítása a telephelyekről.

Az első három, egymással szorosan összefüggő napirendi pont is a gáz- és villamosenergia-ár körül forgott az ülésen. A képviselők takarékossági intézkedéséket fogadtak el, ennek értelmében a csongrádi fürdő januárban zárva tart majd, a Művelődési Központ dísztermében és a galériában pedig nem tartanak rendezvényeket, de maga az intézmény is zárva lesz az adventi időszakot követően január közepéig.

Mint Bedő Tamás polgármester kiemelte, elsősorban az alapfeladataikat szeretnék ellátni. 

A következő évi költségvetés biztosan nem a sportról és a közművelődésről fog szólni. Nem marad ezen szolgáltatások nélkül a lakosság, de biztosan csak korlátozott mértékben fognak megvalósulni

 – vázolta a jövőt a polgármester. Hozzátette, a fejlesztési hitelkeret terhére azonnal energetikai célú beruházásokba kezdenek, egy-három éves időtartamon belül a legtöbb önkormányzati intézményt termálvizes vagy hőszivattyús fűtésre fogják átállítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában