Szeged

2022.09.20. 12:00

Új bölcsőde épül Újszegeden

A Töltés utcai bölcsőde költözik majd abba az új intézménybe, melynek alapkövét tegnap tették le a Bagoly utcában. Az építkezés során olyan ingatlan valósul meg, ami gazdaságosan fenntartható lesz.

T.K.

Az új intézmény alapkövét Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, Király Sándorné bölcsődeigazgató, valamint Joób Márton, Mihálik Edvin és Avramov András önkormányzati képviselők tették le. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

Új bölcsőde alapkövét tették le hétfőn Újszegeden, a Bagoly utcában. A város által megvásárolt telken megvalósuló zöldmezős beruházás során olyan energiatakarékos ingatlan épül, melyben már gázbekötés sem lesz szükséges. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, a fűtést és a hűtést hőszivattyús technológia működteti majd, és lesznek napelemek is a tetőn. 

A bölcsődébe a Töltés utcában működő intézményből költöztetik majd be a gyerekeket. Az a száz éves épület nem is ilyen célra épült, ráadásul magasfeszültségű vezeték fut fölötte, így új helyet akartak találni az itt gondozott kicsiknek. A beruházás ráadásul férőhelybővítést is jelent majd, hiszen a jelenlegi 44 helyett 64 gyermeket tudnak majd fogadni.

Az új bölcsőde Uniós támogatásból épül. A 800 millió forintot az önkormányzat 285 millió forintos önerővel egészítette ki. A beruházás során a zöldterületeket is helyreállítják majd, illetve parkolót és járdát is építenek. Egy másik projektből pedig a gyalogos kapcsolatot is létrehozzák a Hargitai utca felé. Az építkezés nagyjából egy évet vesz majd igénybe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában