Helyi gazdaság

2022.10.03. 14:00

Bajban vannak a szentesi vállalkozások

Segítségnyújtással, tudásanyagokkal támogat az üzleti klub.

Majzik Attila

Bővítené tagkörét az üzleti közösség. Fotó: Szentesi Üzleti Klub

Egy nagyon leterhelt, és eredményeket nem igazán felvonultató időszakban vannak a helyi vállalkozások 2020 eleje óta – így látja a helyzetet a Szentesi Üzleti Klub. Az ingyenes közösség tagtoborzási kampányt indít, emellett kezdő vállalkozók felé veszi az irányt: a segítségnyújtás mellett írott tudásanyagokkal kívánja serkenteni a gazdasági aktivitást.

Nem csak, hogy nem titok, hanem elkerülhetetlen a hírek áradata a gazdasági helyzetről, amelyet több globális tényező eredményezett – és erősített fel – együttesen. Ez a hatás pedig nem csak hazánkra hat ki, hanem a körülöttünk folyó életre, a mindennapjainkra és Szentes kereskedőire, szolgáltatóira egyaránt. Sajnálatos módon ezen utóbbi gazdasági szereplők egyben az ismerőseink, barátaink, családtagjaink is. Vagy legalábbis ezen hozzánk közel álló személyeknek a munkahelyeiről van szó. Így szörnyű azt látni, hogy milyen könnyedén és gyorsan el tudják veszíteni az állásukat, a megélhetésüket a körülöttünk lévők

 – fogalmazott Szűcs György, a Szentesi Üzleti Klub alapító tagja.

A 2015 óta létező Szentesi Üzleti Klub nem csak a gazdasági életben való létezése miatt veszi észre a negatív hatásokat. A klub számos tagját vesztette el első körben a koronavírus-járvánnyal kezdetét vevő gazdasági recesszióval. Majd a kata törvénymódosítással még nagyobb számban hagyták abba korábbi munkájukat az egyéni vállalkozók a csoportból. Most pedig – úgymond harmadik csapásként – az energiaárak nyomása alatt hagytak fel a tevékenységükkel a klub tagjai.

Akik jelenleg még aktívan tevékenykednek, azok minden erejükkel és az összes idejükkel próbálják megmenteni amit még tudnak. Tehát egy nagyon stresszes, leterhelt és eredményeket nem igazán felvonultató időszakban vannak a szentesi vállalkozások egészen 2020 eleje óta 

– vázolta a helyzetet Szűcs György.

A Szentesi Üzleti Klub alapítója úgy látja, a rossz gazdasági környezet következtében nagyon alacsony a vállalkozói kedv. Ezért tagtoborzási kampányok futtatásával folytatják tevékenységüket, továbbá kezdő vállalkozók felé veszik az irányt: az eddigi segítségnyújtás mellett írott tudásanyagokkal kívánják serkenteni a gazdasági aktivitást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában